gphaber

Bir Yastıkta 40 Yıl

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi, "14 Şubat Sevgililer Günü" dolayısıyla ilçede oturan ve evlilikte 40. yılını dolduran 40 çifti, 50. Yıl Kültür Merkezi’nde bir araya getirdi.

 Karanfillerle karşılanan çiftler, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay ile birlikte keyifli dakikalar yaşadı.

Sultangazi Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eşi İlknur Altunay ile birlikte etkinlikler çerçevesinde ilk olarak ilçedeki özel hastaneleri ziyaret etti. Burada yatan hastalarla bir araya gelen Başkan Altunay, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Doğum yapan aileleri de ziyaret eden Başkan Altunay, “Böyle güzel bir günde çocuklarınızı kucağınıza aldığınız için şanslısınız. Aileye yeni katılan evlatlarınızla birlikte mutluluğunuzun bir ömür boyu sürmesini diliyorum” dedi.

Başkan Altunay daha sonra evlilik için belediyeye başvuran çiftlerin nikâhlarını kıyarak mutluluklarına şahit oldu. Yeni evlenen çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Altunay, “Bu özel günde evlilik gibi kutsal bir görevi yerine getirmekten onur duydum. Her günü Sevgililer Günü tadında güzel geçirmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akşam saatlerinde ise 50. Yıl Kültür Merkezi’nde tatlı bir telaş vardı. 40 yıldan beri aynı yastığa baş koyan 40 çift, Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadınca Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen organizasyonla bir araya geldi.

Önce Kültür Merkezi giriş salonunda ağırlanan çiftler, neredeyse bir ömrü birlikte geçirdikleri eşleri ile birlikte, genç çiftlere mutluluklarının sırlarını paylaştı. Sevgiye dair, fedakârlığa dair yaşadıkları güzel anılarını anlatan çiftler, yeni evlenecek gençlere ise mutluluğun anahtarını iki kelimeyle özetlediler: “Hoşgörülü ve karşılıklı saygılı olmak”.

Misafirleri, yemek salonunda ise tatlı bir sürpriz bekliyordu. Kadınca Yaşam Merkezi çalışanları aynı yastığa baş koyan 40 çifti, ellerinde karanfillerle karşıladı. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay ile Belediye Başkan Yardımcıları da eşleri ile birlikte katıldılar.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay konuşmasında sevginin önemine değindi. Sevginin, bir günle sınırlandırılamayacağını ifade eden Başkan Altunay, “İnsana özgü duyguların en soylusu sevgidir. Sevginin evrensel olarak yaşandığı bir günün bulunması da sevenler ve sevilenler açısından önemli. Sevgi, huzurlu ve mutlu bir ömür sürdürebilmenin tek anahtarıdır. Bütün çabamız sevgiyi bulmak ve yaşatmak doğrultusundadır. Zira hayatı sevgi üzerine inşa etmek ve onu kalıcı kılmak kişisel mutluluğun temel şartıdır” dedi.

Sevgi ile temellendirilen bir toplumun geleceğe daha bir güvenle baktığını ifade eden Başkan Altunay şunları söyledi:

“Bizleri de Sultangazi’ye hizmet etme yarışına sokan bu sevgidir. Sultangazi’yi, güçlü dönüşüm dinamikleriyle buluşturarak, modern ve yaşanabilir ilçeye dönüştürmek için yola çıktık. Göreve başladığımız andan itibaren zamanla, kendimizle, projelerimizle ve hizmetlerimizle yarış içerisindeyiz. Sultangazi’yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için, hizmet yolunda, dur durak bilmeden, yürüyoruz. Bu gücü ise Sultangazililerin sevgisinden alıyoruz.”

Akşam yemeğinin ardından Başkan Altunay, çiftlere anlamlı bir hediye de verdi. “Bir fincanın 40 yıl hatıra var” söyleminden yola çıkan Başkan Altunay, çiftlere içerisinde özel tasarımlı fincan takımı ve kahve bulunan hediye paketleri sundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.