gphaber

İstanbul'da 60 Yeni Okula Spor Salonu

SULTANGAZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 60 yeni okul spor salonunun temeli Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen törenle atıldı.

 Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise ilçede okullara yapılacak spor salonlarının temelini; Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden tören alanına canlı yayınla bağlanarak attı. Törene olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan eski ve yeni sporcuları da şeref konuğu olarak katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 60 okula spor salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen toplu temel atma töreninde protokol üyelerinin yanı sıra olimpiyatlarda dereceye giren eski ve yeni sporcuları da şeref konuğu olarak katıldı.

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Spor, hiçbir çıkar ve kaygı gütmez. Bu nedenle bir kardeşlik çağrısıdır” diye konuştu. Topbaş, 60 okula yapılan yeni spor salonunun 130 Milyon civarında olduğunu belirterek, “Bu salonlarımızda geleceğin yetenekleri yetişecek” dedi.

Spor bir medeniyet göstergesi olduğunu ve sporun güzel ahlâk ve erdemle tamamlandığını ifade eden Başkan Topbaş, “Spor kişisel bir aydınlamadır. Spor toplumsal eğitim vasıtasıdır. Toplumu etkileyen bir liderlik ruhudur” diye konuştu.

Başkan Topbaş'ın konuşmasının ardından yurtiçi ve yurtdışındaki spor müsabakalarında dereceye giren 274 öğrenci sahneye çıktı. Sporcuları ayrı ayrı tebrik eden Başkan Kadir Topbaş daha sonra 60 okulda açılacak spor salonu için düğmeye bastı.

Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan eski ve yeni sporcularla açılış butonunun başına geçen Başkan Topbaş, Sultangazi ve Sultanbeyli ilçelerine canlı yayınla bağlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sultangazi'ye yapacağı okul spor salonlarının temelini ise Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden tören alanına canlı yayınla bağlanarak attı. Buradaki törene Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım ile öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.
Temel atma töreninde ilk harç dökme butonuna basan Başkan Altunay, ilçeye yönelik çalışmalarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a teşekkür etti. Başkan Altunay, "İlçemize sayısız hizmetler getirdiniz. Öğrencilerimizle beraber spor salonunun açılışı yapıyoruz. Bununla birlikte ilçemize 5 adet spor salonu kazandırmış oluyorsunuz" dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.