gphaber

'Kadınlarımız Hergün Değerlidir'

SULTANGAZİ

Sultangazi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, Dünya Kadınlar Günü’nde Sultangazili kadınlara yönelik seminer düzenledi.

Belediyede görev yapan kadın çalışanların da katıldığı programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, kadınlarımızın toplumun yapı taşı olan aileyi inşa ettiklerini belirterek “Onlara her gün hak ettikleri değeri vermeliyiz” dedi.

Sultangazi Kadınlar Meclisi, “Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla seminer düzenledi. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan seminere Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eşi İlknur Altunay ile Sultangazili kadınlar katıldı. Sultangazi Belediyesi’nde görev yapan kadın çalışanlar da program öncesinde yapılan kokteyle katıldı. Belediye Başkanı Altunay, belediye personelinin Kadınlar Günü’nü kutlayarak, verdikleri başarılı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Seminer programı öncesi konuşma yapan Başkan Altunay, kadınların hayatın her alanında olduklarını vurgulayarak, “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı. “Kadınlarımız hayatımızdaki her şeydir. Dünya onlarla güzel” diyen Başkan Altunay, “Çocuklarımız, anne ve babalarımızın destekleriyle hayata tutunuyorlar ve ileriye adım atıyorlar. Toplumun temeli olan aile kurumu annelerimizin ellerinde şekilleniyor. Bu nedenle kadınlarımızın değeri yadsınamaz. Onlara her gün hak ettikleri değeri vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

SABIRLI ANNELERİMİZ Toplumsal değerlerimizin korunması gerektiğini vurgulayan Altunay, “Cennet annelerimizin ayakları altındadır. Annelerimiz sabreden, cefakâr, çocuğu için bütün hayatını feda eden insanlardır. Ülkemizin bugün adını duyurmasındaki başarının nedeni değerlerimizden ödün vermeyen bir toplum olmamızdan kaynaklanıyor. Bunu sağlayan temel yapıtaşımız ise ailedir; annelerimizdir.” şeklinde konuştu. Aile içi iletişim seminerleriyle yaşanan iletişim sorunlarının aşılmasında gayret gösterdiklerini kaydeden Altunay, şimdiye kadar 7 bin 709 kişiye ulaştıklarını belirtti. Altunay, genç nüfusu nitelikli yetiştirmek gerektiğine işaret ederek “Bu konuda annelerimiz başta olmak üzere hepimize büyük görevler düşüyor” dedi.

YEDİ YAŞINDA ÜNİVERSİTE BİTİYOR
“Dünya nüfusunun yarısı kadın, diğer yarısını da kadınlar yetiştiriyor” sözleriyle seminere başlayan Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev, aile ilişkileri, kadının toplumdaki yeri ve değer yargılarımız konularında bilgi verdi. Kadına şiddet uygulayan erkeklerin de kadınların yetiştirdiğine dikkatleri çeken Türküsev, “Şiddet uygulayan erkeği de bizler yetiştiriyoruz. Önemli olan vicdanlı, prensipleri ve ilkeleri olan insan yetiştirmektir. Bunu yaparken kız ya da oğlan çocuğu gibi bir ayrım gözetmemeliyiz ” dedi. Eğitimin sadece okulla kazanılmadığını vurgulayan Türküsev, “Çocuklarımız en büyük üniversiteyi 1-7 yaş arasında bitiriyor. Bu yaşına kadar edindiği bütün alışkanlıklar tüm hayatında yer ediyor. Bu nedenle vicdanlı, vatanına milletine toprağına sadık çocuklar yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.