gphaber

Karikatürlerle Uyuşturucu Bağımlılığı

SULTANGAZİ

Sultangazi Kadınlar Meclisi, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Haftası dolayısıyla Karikatür Sergisi açtı. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde açılan sergide uyuşturucu bağımlılığının önlenmesinde ailenin önemine dikkat çekildi.

Sultangazi Kadınlar Meclisi, Dünya Uyuşturucuyla MücadeleHaftası dolayısıyla Karikatür Sergisi açtı. Sergide uyuşturucuyla mücadelede ailenin önemine vurgu yapan mesajlar karikatürlerle anlatıldı.

50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan sergi açılışına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Yeşilay Sultangazi Bölge Sorumlusu İdris Kahraman, Sultangazi Kent Konseyi BaşkanıAhmet Yıldız, Sultangazi Kadınlar Meclisi Başkanı Nurcan Öztürkmen, ile meclis üyesi kadınlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kadınlar Meclisi BaşkanıÖztürkmen, dünyadaki uyuşturucu kullanımındaki artışlara dikkat çekerek gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Dünyada 230 milyon civarında insanın en az bir kere uyuşturucu kullandığını belirten Öztürkmen, “Her 200 kişiden biri de eroin ya da kokain gibi uyuşturucuları kullanıyor. Ülkemizde uyuşturucu kullanımı ilköğretim okullarına kadar indiği görülüyor. Her yıl 350 bin kişi uyuşturucudan ölüyor” dedi.

Yeşilay Sultangazi Bölge Sorumlusu İdris Kahraman, uyuşturucu tedavisinin uzun süreli bir mücadele gerektirdiğine dikkat çekti. 2010 yılında yapılan araştırmaya atıfta bulunan Kahraman, 137 bin insanın uyuşturucu tedavisi başvuruda bulunduğunu söyledi.

Ailelerin uyuşturucu bağımlılığında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Kahraman, “Bu hastalıkları bulunanların birçoğunda sevgi ve ilgi eksikliğinden dolayı başladığı görülüyor. Bu nedenle ailelerin çocuklarıyla arkadaşça yaklaşıp derdini dinleme yoluna gitmesi gerekiyor”şeklinde konuştu.

Programda söz alan Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, ailelerin uyuşturucu alışkanlıklarının önlenmesindeki önemine değinerek“Alışmamak, alıştırmamak korumak gibi bir sorumluluğumuz bulunuyor. Çocuklarımız üzerinde doğru takip ve sorumlulukla bu tür davranışlardan uzak tutmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Altunay ile protokol üyeleri karikatüristler İbrahim Özdabak, Ahmet Çakıl, Davut Şahin ve Demirhan Kadıoğlu’na plaket takdim ederek teşekkür etti. Daha sonra sergiyi gezen protokol üyeleri ve davetliler karikatüristlerden bilgiler aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.