gphaber

Kent ormanlarının ismi değişti

SULTANGAZİ

Sultangazi 1.ve 2. kent ormanlarının ismi değişti

Sultangazi Belediyesi tarafından Sultangazi Kent Ormanı I. Etaba 13. Yüzyılda yetişmiş, düşünür ve gönül adamı Hacı Bektaş-ı Veli, II. Etaba ise bölgede yaptığı Mağlova ve Güzelce su kemerleriyle “Kemerlerin Efendisi” ünvanını alan Mimar Sinan’ın isimleri verildi.

İstanbul’a su medeniyetini taşıyan Alibey Deresi ve bu dereyi çevreleyen havza alanında Sultangazi Belediyesi tarafından 2010 yılında yapılan Sultangazi Kent Ormanı I. Etap ile yapım çalışması devam edilen II. Etap orman alanına yeni isimler verildi.

Sultangazi Kent Ormanı I. Etabına 13. Yüzyılda yetişmiş, düşünür ve gönül adamı Hacı Bektaş-ı Veli’nin ismi verildi.

26 Mayıs Cumartesi günü hizmete açılacak olan Kent Ormanı II. Etap ise bölgede yaptığı Mağlova ve Güzelce su kemerleriyle “Kemerlerin Efendisi” ünvanını alan Mimar Sinan’ın ismini taşıyacak.

Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı

Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı 800 dönüm alandan oluşuyor. 17 metre yüksekliğinde tamamen ahşaptan yapılan Seyir Kulesi ve kameriyeler ile ziyaretçilere muhteşem baraj manzarasını seyretme imkanı sunuluyor. Ayrıca çocuklarımızın doğa ile baş başa olduğu oyun alanları, ahşap fitness aletleri, piknik alanları, amfi tiyatro ve açık hava sinema gösterim alanı yer alıyor.

Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nda ayrıca profesyonel destek alınarak oluşturulan Binicik Tesisleri yer alıyor.

Mimar Sinan Kent Ormanı
Sultangazi Belediyesi tarafından 2010 yılında yapımı tamamlanan Haci Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nın hemen yanı başına kurulan Mimar Sinan Kent Ormanı ve Dinlenme Alanı; 820 dönüm alanı kapsıyor.

Mimar Sinan Kent Ormanında yer alan donatı ve fonksiyon alanları ise şunlar:

• Alibey Barajının muhteşem manzarası eşliğinde konser ve tiyatro gibi çeşitli etkinliklerin yapılabileceği 2400 kişilik amfi tiyatro oluşturuldu.

• Çocukların eğlenip hoşça vakit geçirebilecekleri macera kompleksi, tırmanma oyun grupları ve engelli çocuklarımızın da oynayabilecekleri oyun grupları yapıldı.

• 3 adet futbol, 2 adet basketbol, 1 adet tenis, 1 adet voleybol sahası olmak üzere toplam 7 adet spor alanı inşa edildi. Ayrıca soyunma ve duş alma kabinleri yapıldı.

• Ormanın içinden geçen derenin üzerinde asma köprü yapıldı. Bu köprü Haci Bektaş-ı Veli ile Mimar Sinan Mesire alanlarını birbirine bağlıyor.

• Baraj manzarasının doğal güzelliğini seyredebilmek için manzara seyir kulesi ve hemen altında restoran yapıldı.

• 2. seyir kulesi Mimar Sinan Mesire ve Dinlenme Alanı’nın hemen girişine yerleştirildi. Ahşaptan yapılan Seyir Kulesi ile tüm İstanbul ayaklarınızın altında.

• Vatandaşlarımızın piknik yapabileceği alanlara piknik masaları konuldu ayrıca çeşmeler yapıldı.
• Vatandaşlarımızın kullanabilmesi için ahşap mescit, şadırvan ve tuvaletler inşa edildi.


İzcilik Kampı ve Hobi Bahçeleri

Mimar Sinan Kent Ormanı içerisinde ayrıca hayata geçirilen İzcilik kampı da yer alıyor. Alanın hemen yanıbaşında hayata geçirilen hobi bahçeleriyle; toprağa, yeşile ve doğaya özlem gideriliyor. Hobi bahçelerinde Sultangazililer sebze ve meyve yetiştirmenin keyfini yaşıyor.

70 m2’lik 12 adet seralı olmak üzere 56 adet bahçeden oluşan hobi bahçeleri içerisinde 6 m2’lik ahşap kulübeler ile damlama sulama sistemi bulunuyor

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.