gphaber

Mavi kapakla 14 sandalye

SULTANGAZİ

Mavi kapak toplama kampanyası çerçevesinde 14 tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.ı

 İki yıl önce tekerlekli sandalye bulamayan ve eve hapis olan engellilerin için yurt genelinde "Mavi Kapak Kampanyası" başlatıldı. Sultangazi Belediyesi de bu kampanyayı daha ilk günden ilçeye taşıyarak engellilerin yüzlerini güldürmeyi sürdürüyor. Mavi Kapak toplama kampanyasında elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyelerin 2. kısmı düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bir çevre hareketi olarak başlayan mavi kapak toplama kampanyası ihtiyaç sahibi engellilerin yeni umudu oldu. Kampanya çerçevesinde kapak toplayarak bir engelliye umut olmaya çalışanlar önce öğrenciler oldu. Bazı kişiler ise sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenerek mavi kapak kampanyasına destek verdi. Bu destekler sayesinde çok sayıda ihtiyaç sahibi engelli tekerlekli sandalyeye kavuşarak evde hapis hayatı yaşamaktan kurtuldu.

Sultangazi Belediyesi kampanyaya daha ilk günden öncülük yaparak ilçeye taşıdı. İki yıl önce ilk olarak düzenlenen kampanyada 29 tekerlekli sandalye dağıtıldı ve kampanya bu yıl da devam etti. Mavi kapaklardan toplanan gelirle alınan 2. kısım tekerlekli sandalyeler törenle dağıtıldı. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan programda bir sene boyunca toplanan 2785 kg mavi kapak ile alınan 14 olmak üzere toplam 26 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engellilere verildi.

“Engellilerimizi Sevindirdik Çevremize Değer Kattık" Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Mavi Kapak kampanyasının sonuçlarından memnun olduklarını belirterek, “Kampanyayla hem engellilerimizi sevindirdik; hem de çevremize değer kazandırdık. Okullar ve kamu kurumları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılıkla engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gördük ve çevreyi temiz tuttuk” dedi.

Engellerin aşılması için Sultangazi Belediyesi olarak tüm imkânların seferber edildiğini ifade eden Başkan Altunay şunları söyledi:

 “Bu ilçede ulaşılmayan engelli vatandaşımız kalmasın diye çalışıyoruz. Engellilerimiz için tekerlekli sandalye ve hasta bezi sorun olmaktan çıktı. Kaldırımlarda, park ve bahçelerde de engellilerimizin yararlanabileceği alanlar oluşturuyoruz. Kent ormanı 2. bölümünde de engellilerimiz için imkânlar sunuyoruz. Her geçen gün engelliler için yaşanabilir bir ilçe olma yolunda ilerliyoruz.”

Protokol konuşmaların ardından Başkan Altunay, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri elleriyle takdim etti.

Engellilere Nasıl Ulaşılır?
Programda ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü’nden Yavuz Algül tarafından “Engellilerde Erişebilirlik ve Ulaşabilirlik” konulu seminer verildi.

 Erişebilirliğin tüm imkânların her insana eşit düzeyde sağlanabilmesi olduğunu vurgulayan Algül, “Erişebilirlik sosyal bir olgudur. Binalar, yollar, ulaşım gibi hizmetler engellilere ayrı alanlar olarak değil; bu tür ortak mekânların herkesin erişebilirliğine uygun hale getirilmesi gerekmektedir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.