gphaber

Mimar Sinan Kent Ormanı Hizmete Açıldı

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nın ardından Mimar Sinan Kent Ormanı’nı da hizmete açtı.

Yeşillerin arasından mavinin tüm tonlarını taşıyan Mimar Sinan Kent Ormanı artıkİstanbulluların yeni mesire ve dinlenme yeri oldu. Mimar Sinan Kent Ormanı’nın açılış kurdelesini ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Milletvekilleri Prof Dr. Burhan Kuzu, Ahmet Baha Öğütken, Sultangazi KaymakamıYusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve AK Partiİlçe Başkanı Murat Atım birlikte kesti.

Alibey Havzasını mesire ve dinlenme alanı yapmak için harekete geçen Sultangazi Belediyesi ilk adımda Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nı 2010 yılında hizmete açmıştı. Sultangazi Belediyesi ikinci adımda ise Mimar Sinan Kent Ormanı’nı düzenlenen törenle İstanbulluların hizmetine sundu.

Açılıştörenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Milletvekilleri Prof Dr. Burhan Kuzu, Ahmet Baha Öğütken, Harun Karaca, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“BÜTÜN İSTANBUL'A KENT ORMANLARI KURACAĞIZ"

Açılıştöreninde konuşan Bakan Eroğlu, "Sayın Başkanımız Cahit Altunay ve ekibi gerçekten çok çalıştılar. Son derece gayretli bir başkanımız var. 800 dönüm daha belediyeye tahsis ettik. Osmanlı devletine ve Türkiye'ye büyük şahsiyetler kazandırmış olan Mimar Sinan'ın bu ormana adının verilmesi güzel bir şey. Ben de bu kent ormanının açılışından çok memnuniyet duydum” diye konuştu.

İstanbul’a yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Eroğlu, “Esasen biz başta Sultangazi olmak üzere bütünİstanbul'u çiçek gibi yapacağız. Bütün İstanbul'a kent ormanları kuracağız. Sizler için her yeri yeşillendireceğiz. Çocuklarınızla kurulacak kent ormanlarında güzel hatıralar yaşayacaksınız" dedi.

“SULTANGAZİ KENT ORMANLARIİSTANBULLULARIN NEFES ALANLARI”

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada, 1.5 yıl önce Hacı Bektaşi Veli Kent Ormanı’nın hizmete açıldığını belirterek “Ancak bu alanınİstanbullulara yetmediğini gördük. Bakanımız Sayın Eroğlu’ndan rica edince önümüzü açtı. 820 dönümlük bir alana daha kent ormanı kurduk” diye konuştu. Başkan Altunay şunları söyledi:

“Hacı Bektaş-Veli ve Mimar Sinan Kent Ormanları dört mevsimin tüm güzelliklerini cömertçe sergiliyor. Yeşillerin arasından mavinin tüm tonlarını da taşıyan Mimar Sinan Kent Ormanı artık İstanbulluların yeni mesire ve dinlenme yeri oldu. Kent Ormanlarında seyir kuleleri, amfitiyatrolar yaptık. İstanbullular buradaki gösteri alanlarında kültür ziyafeti çekerken, diğer taraftan bu eşsiz güzellikleri seyretme imkanı da bulacak. Bununla da yetinmedik; atlar, faytonlar getirdik. Ve bir de sürpriz hazırladık. Sultangazi Tren Ekspresi’ni kent ormanına yerleştirdik. Misafirlerimiz tren yolculuğuyla kent ormanlarımızı gezme imkanı bulacak.”

2 bin dönümlük bir alana daha kent ormanı kurulacağı müjdesini veren Başkan Altunay,“Sultangazi Kent Ormanları içerisinde ayrıca İzci kampını hayata geçirdik. Alanın hemen yanı başına kurduğumuz hobi bahçeleriyle; toprağa, yeşile ve doğaya özlem gideriliyor” dedi.

İstanbul Milletvekilleri Kuzu ve Öğütken’de kısa bir selamlama konuşması yaparak, çalışmalarından dolayı Sultangazi Belediyle Başkanı Cahit Altunay’a teşekkür ettiler.

Protokol konuşmalarının ardından Kolpa Grubu Mimar Sinan Kent Ormanı Amfi tiyatroda sahne aldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan grup sevilen şarkılarınıSultangazililer birlikte seslendirdi. Programda ayrıca yerel sanatçılar, Keşan’dan gelen folklor ekibi ve Mehteran Takımı da yer aldı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.