gphaber

Mimar Sinan Kent Ormanı Hizmete Açılıyor

SULTANGAZİ

Yeşille mavi renklerinin harmanlandığı Alibey Havzası ikinci kent ormanına kavuşuyor.

Sultangazi Belediyesi tarafından 2010 yılında yapımı tamamlanan Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nın hemen yanı başına kurulan Mimar Sinan Kent Ormanı; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla hizmete açılıyor. Açılış törenin de Grup Kolpa da sahne alarak sevilen eserlerini seslendirecek.

Alibey Havzası'na yaklaştığınızda önce suyun uçuk mavi rengi etkiler sizi. Alibey'in kilometrelerce sahili boyunca mavinin her tonu gönlünüzü çeler. Yeşille mavi renklerin harmanlandığı Alibey Havzası ikinci kent ormanına kavuşuyor.


Sultangazi Belediyesi tarafından 2010 yılında yapımı tamamlanan Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nın hemen yanı başına kurulan Mimar Sinan Kent Ormanı; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla hizmete açılıyor.

Yelken ve Boat gösterileri, Sanatçılar, mehteran, animasyon gösterileri, binek atlar, faytonlar ve Sultangazi Ekspresi eşliğinde ziyaretçilerin ağırlanacağı açılış töreninde Grup Kolpa da sahne alarak sevilen eserlerini seslendirecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca engellilerde Mimar Sinan Kent Ormanı içerisinde özel hazırlanan alanda kurulan dokuma tezgahlarında hünerlerini sergileyecek.


PROGRAM


Tarih: 26 Mayıs 2012 CUMARTESİ

Saat: 16.00

Yer: Zübeyde Hanım Mahallesi Alibey Baraj üstü/ SULTANGAZİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.