gphaber

Modern Kurban Merkezi Sultangazi'de

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi Avrupa Yakasının en büyük ve modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni bu yıl da oluşturdu.

80 bin metrekare alan üzerine kurulan merkez 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli. Öte yandan Sultangazi Belediyesi tarafından yapımı devam eden Sultançiftliği Çok Fonksiyonlu Pazar Alanı da düzenlenerek kurban kesim yeri olarak hizmet verecek.


Sultangazi Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarına bu yıl da iddialı girdi. Geçen yıl da olduğu gibi Avrupa Yakasının en büyük ve modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni Esentepe Mahallesi Cebeci Halk Ekmek Fabrikası’nın yanına kurdu.

MERKEZ 20 BİN HAYVAN KAPASİTELİ

80 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına çadırlar kuruldu. Hayvan sahiplerinin talebine göre çadır sayısı arttırılabilecek. Merkez, 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli.

Kurban Satış ve Kesim Merkezi, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında yapıldı.

İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon kararı ile hayvanların merkeze alınmadan önce menşei şahadetnameleri kontrol ediliyor. Trakya bölgesi dışında Anadolu’dan Sultangazi’ye getirilecek hayvanlardan ayrıca “Şaptan Arilik belgesi” isteniyor.

Merkezde havyan satıcıları da unutulmadı. Hayvan satıcılarının rahatlıkla barınabileceği mekanlar, banyo ve wc’ler kuruldu. Vatandaşlar için otopark, mescid ve kafeterya açıldı.

Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynerleri konuldu. Ayrıca kesim çadırları oluşturuldu ve tabanı beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu. Gerekli ışıklandırma ve havalandırma tertibatları kuruldu.

Kesim sonrası oluşan atık ve artıkları hijyenik şartlara uygun olarak çevreye zarar vermeyecek şekilde depolanması, izolesi, itlaf ve tahliyesini sağlayıcı tedbirler alındı.

Sultançiftliği Pazar Alanı Kesim Merkezi Olacak

Kurban Bayramı’nda kaçak kesimler sonucu yaşanan istenmeyen görüntülerin önüne geçebilmek için tedbirler arttırılacak. Kurban satış ve kesim alanına araçlar belirlenen otoparkların dışında içeriye alınmayacak. Her görevliye tanıtım kartı takmak zorunluluğu getirilecek. Zabıta, İlçe Tarım ve Emniyet’den oluşturulacak ekipler ilçe genelinde sıkı denetim yapacak.

Öte yandan Sultangazi Belediyesi tarafından yapımı devam eden Sultançiftliği Çok Fonksiyonlu Pazar Alanı da düzenlenerek kurban kesim yeri olarak hizmet verecek. Monoray sistemi kurularak kesim yapılacak merkezin kesim yerleri kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu. Bu merkezde dinlenme alanları, kafeteryalar ve WC'ler de konuldu. Ayrıca ilçe genelinde kurban kesimine uygun 60 oto yıkama istasyonuna da kurban kesim izni verildi.

Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Alanının özellikleri:

- Kurban Satış ve Kesim Merkezi 80 bin metrekare alan üzerine kuruldu.

- Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli.

- Merkezde sürekli veteriner bulunduruluyor.

- AB Standartlarında kesim konteynerlari yer alıyor. Merkezde günlük bin büyükbaş hayvan kesilebilecek.

- Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu.

- Merkezde kurban satış ve diğer donatı alanlarına gerekli ışıklandırma ve havalandırma tertibatları kuruldu.

- Kesim alanının zemini beton zeminle kaplandı.

- Banyo ve WC’ler kuruldu. Vatandaşlar için otopark, mescit ve kafeterya açıldı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.