Derneğin kuruluşu dolayısıyla, Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı'nda bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, İstanbul Valiliğinin bağımlılıkla mücadele konusunda her zaman katkıda bulunmak istediğini söyledi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin'in İstanbul'a atandığı günden beri uyuşturucuyla mücadele konusunda hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Ateş, "Madde bağımlılığı derken sadece uyuşturucu bağımlılığını kastetmiyoruz. Bütün toplumu tehdit eden, tütün alışkanlığı, teknoloji, alkol, kumar, madde ve diğer bağımlılıklar gibi hususlarda var bunun içerisinde. Bağımlılığı tek bir maddeyle sınırlamamak gerekiyor. Burada hep beraber mücadele etmemiz gerekir. Evlatlarımızı tehdit eden bütün bağımlılıklarla mücadele etmeliyiz. Bu mücadele sadece kamu kurumlarının, bir mahalli idarenin, bir sivil toplum kuruluşunun görevi değildir, bu sorunla top yekun mücadele etmek gerekir" diye konuştu.
"Çaresizlere çare olmalıydık ve sonunda bu derneği kurduk"
Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, derneği kurmalarında en büyük etkenin madde bağımlısı çocukların anneleri olduğunu belirtti. Kendisini ziyaret eden annelerin büyük acılar çektiğini dile getiren Uslanmaz, " Allah'a dua ediyorum ki oğlumun canını alsın' diyen annelerle, ailelerle karşılaştım. Ağlayan babaları dinledim ve bu bana bir şeyler yapmam gerektiğini hatırlattı. Çaresizlere çare olmalıydık ve sonunda bu derneği kurduk" ifadelerini kullandı.
Derneği kurmadan önce ilk olarak AMATEM'i ve Balıklı Rum Hastanesi'ni ziyaret ettiğini kaydeden Uslanmaz, SUBÜD'ün de Yeşilay ve Kızılay gibi herkese hizmet veren bir dernek olacağını anlattı.
"Gençlerin bağımlı olup olmadığını anlamak çok kolay"
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da SUBÜD'ün uyuşturucuyla mücadele eden ve ilçede önemli görevler üstlenen bir dernek olduğunu ifade etti. Derneğin gönüllülerin iştirakiyle güzel hizmetler gerçekleştireceğini vurgulayan Altunay, şunları kaydetti:
"Amacımız var olan bir gerçeğe el uzatmak, geleceğimiz olan gençleri bu kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak. Uyuşturucuya alışmış gençlerimiz kaynak bulamadıklarında hırsızlık yapmakta ve o kazançla maalesef hap alıyorlar. Bu kaynağı kurutmak için hepimiz seferber olmalıyız. Türkiye'de sayıları küçümsenmeyecek kadar olan bu bağımlı gençlerimizin eğitimlerini kendilerinden çok velileriyle gerçekleştirmek, bunları tedavi ettirmek ve işle buluşturma gibi bir sorumluluğumuz var. Gençlerin bağımlı olup olmadığını anlamak çok kolay. Eve geldiğinde anne baba çocuğunun bu alışkanlığının olduğunu anlaması için, davranışlarını ve hareketlerini bir kez daha incelesin. Çocuğun üzerindeki kokuyu hissetsin. O istediği şey onu peşinden koşturuyorsa, onun için sevdiklerinden vazgeçiyorsa o çocuk bağımlıdır. Erken tespit edilirse onu caydırmak kolaydır."
Altunay, uyuşturucuyla mücadelenin sadece kamu kurumlarının işi olmadığına dikkati çekerek, tüm Sultangazililerden, yeni kurulan derneğe destek vermelerin, bu konuda projeler gerçekleştirmelerini ve bu projeleri belediye ile paylaşmalarını istedi.
Toplantıda, SUBÜD Başkanı ve Sultangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ve Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Umut Mert Aksoy uyuşturucu kullanımı verilerini, uyuşturucuyla mücadele etme yollarını ve gençleri bağımlılıktan kurtarma yollarını içeren birer sunum yaptı.
Toplantıya, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.