gphaber

Sultangazi Belediyesi'ne Büyük Ödül

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Belediyecilik ödülüne layık görüldü.

512 proje arasında Çevre ve Altyapı Projesi dalında Sultangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sultangazi Kent Ormanları projesine birincilik ödülü verildi.


Sultangazi Belediyesi hayata geçirdiği sosyal doku ve vizyon projelerle ödülden ödüle koşuyor. Mahkum ailelerine yönelik rehabilitasyon ve istihdamı amaçlayan, ‘’Ben de Varım’’ projesiyle Yerel Yönetimler ve Aile” konulu yarışmada ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Sultangazi Belediyesi’ne bir ödül de Marmara Belediyeler Birliği tarafından verildi. Bu yıl beşincisi düzenlenen ve altı ayrı kategoride toplam 512 projenin yer aldığı yarışmada Çevre ve Altyapı Projeleri dalında Sultangazi Kent Ormanı projesiyle Sultangazi Belediyesi, birincilik ödülüne layık görüldü.

Taksim Martı Oteli’nde düzenlenen gecede Marmara Belediyeler Birliği’nin yerel yönetimler arasında düzenlediği Altın Karınca Belediyecilik proje ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlik üyesi belediyelerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Programda konuşma yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerinden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye’nin en saygın yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor” dedi.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı, 12 akademisyen ve uygulayıcının da jüri üyesi olduğu Altın Karınca yarışmasında 66 eser ödül almaya hak kazandı.

Törende büyükşehirlere bağlı ilçe belediyeler sınıflandırılmasında Çevre ve Altyapı Projeleri kategorisinde Sultangazi Belediyesi, Sultangazi Kent Ormanı projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü.

Ödül, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Altepe tarafından Belediye Başkanı Cahit Altunay’a takdim edildi. 

Başkan Altunay törende yaptığı konuşmada örnek projelerin desteklenmesinin önemine değinerek “Burada sergilenen örnek projeler ilerleyişin ve gelişimin de göstergesidir. Ödüle layık görülen Sultangazi Kent Ormanı projemiz göreve geldiğimiz günden itibaren üzerinde çalıştığımız bir projedir. İstanbul’un ortasında yeşille mavinin buluştuğu nadide bir doğa harikası olan Kent Ormanlarımız, yüklediğimiz fonksiyonlarla İstanbul halkının uğrak yeri haline gelen bir mekân oldu’ diye konuştu.

Mahkum ailelerine yönelik rehabilitasyon ve istihdamı amaçlayan, ‘’Ben de Varım’’ projesiyle Yerel Yönetimler ve Aile” konulu yarışmada da ödül aldıklarını ifade eden Başkan Altunay, ‘’Kısa bir süre önce Sosyal Doku projemiz olan “Ben de Varım” projesi ile yerel yönetimler ödülüne layık görüldük. Ve bu ödülü Sayın Başbakanımız elinden aldık, Şimdi ise Marmara Belediyeler Birliği tarafından Kent Ormanı projemizin ödüle layık görülmesi çalışma azmimize, heyecanımıza önemli katkılar sağlayacak, başarı grafiğimizi daha yukarılara taşıyacaktır. Bu ödül Sultangazililerin başarısıdır” şeklinde konuştu.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.