gphaber

Sultangazi Belediyesi'nin Kalitesi Tescillendi

SULTANGAZİ

Kaliteli hizmet adına attığı adımlarla dikkatleri üzerine toplayan Sultangazi Belediyesi, İSO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 14001: 2004 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini alarak kalitesini bir kez daha tescil ettirdi.

Sultangazi Belediyesi’nin almaya hak kazandığı belgeler düzenlenen törenle Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a takdim edildi.


Sultangazi Belediyesi, yasal mevzuatın getirdiği zorunluluktan çok daha önce kalite anlayışı gereği, marka yolculuğunda yeni durak olarak hedefini belirledi. Kurumlar arası ve iç müdürlüklerde yazışmalara kalite getiren İSO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi ile çevre yönetim sisteminde kaliteyi ifade eden İSO 14001: 2004 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazandı.

Sultangazi Belediyesi yönetim ve çevre bilinci konusunda kaliteli hizmet sunmak amacıyla Türk Standartları Enstitüsü adına kalite kontrol ve yönetimini üstlenen Alberk QA Teknik şirketi ile ortak çalışmalar yürütmüştü. Bu çalışmalar sonucu Sultangazi Belediyesi’nin almaya hak kazandığı İSO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 14001: 2004 Çevre Yönetim Sistemi’ne ilişkin belgelerini düzenlenen törenle aldı. 

50. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yönetim sistemleri sertifika teslim törenine Belediye Başkanı Cahit Altunay, Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve basın mensupları katıldı. Düzenlenen törende sertifikayı veren kuruluş olan Alberk QA Teknik yetkilileri de hazır bulundu.

Alberk Qa Teknik adına konuşma yapan Genel Müdür Latif Murat Yılmaz, Sultangazi Belediye Başkanlığı’nın kalite yönetim sistemine ilişkin yaptığı çalışmalarından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Yerel yönetim olarak alınan 2 farklı yönetim sistemi sertifikasının kolay alınabilecek sertifikalar olmadığının altını çizen Yılmaz; “Sultangazi Belediyesi 3.5 yıllık bir belediye ve bu kadar kısa sürede yönetimin özveri ve kaliteli hizmet verme anlayışı içerisinde çalışma yapmış olduğunu gördük. Belediyelerimiz bu iki farklı yönetim sistemini belgelendirmekte oldukça zorlanmaktadırlar, ancak görüyorum ki Sultangazi Belediyesi bu zoru başararak Kalite Yönetim ve Çevre Yönetimine ilişkin sertifikalarını almaya hak kazandı” dedi.

Belediye Başkanı Cahit Altunay ise tören de yaptığı konuşmasına, 2009 yılından bugüne kadar, insan odaklı ve 7 gün 24 saat hizmet anlayışı ile halka hizmet ettiklerini belirterek, yönetimde ve hizmette kaliteyi tescil etme adına İSO'nun bu iki sertifikasını almaya hak kazanan bir kurum olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bu sertifikanın asıl sahihlerinin belediye çalışanları olduğunu belirten Altunay, “Hedeflerimizi büyüterek yola devam edeceğiz. Özverili çalışmalarından dolayı tüm personelime teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Alberk QA Teknik firma Yetkilisi Latif Murat Yılmaz tarafından kalite belgeleri Başkan Cahit Altunay’a teslim edildi. Başkan Altunay da firma yetkilisine teşekkür belgesi takdim ederken, projede görev yapan belediye çalışanlarına sertifikalarını dağıtarak teşekkür etti.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.