gphaber

Sultangazi Kadın Kolları Hz.Mevlana'yı Andı!

SULTANGAZİ

AK Parti Sultangazi Kadın Kolları Yüzyıllar öncesinden sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü temel alan felsefesiyle insanlığa sevgiyi aşılayan büyük Türk-İslam mutasavvıf, şair ve düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi vefatının 739. yıl dönümünü Sultangazi Belediyesi 50.Yıl Kültür Merkezinde andılar.

Ak Parti Sultangazi Kadın Kolları,düzenlemiş olduğu programa, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Av. Murat Atım, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Belediye Başkan yardımcıları Av. Hacı Orhan, Fevzi Dülger, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, AK Parti Sultangazi Gençlik Kolları Başkanı Ensar Topcu, Sultangazi İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, Cem Evi Başkanı Veli Gürsoy, İlçe Başkan Vekili Suzan Dağlar Civan, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Çiğdem Tuncel, İl Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Altıntaş, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yıldız, Ayten Zontul, İlçe Kadın Kolları Yürütme, Yönetim, Mahalle temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Sultangazi Kadın Kolları Başkanı Sayın Nurcan Öztürkmen aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir ancak demiştir Mevlana, işte bizde bugün tamda bunun için buradayız aynı duyguyu paylaşmak için Mevlana Celaleddin Rumi vefatının 739. yıl dönümünde dostlarımızla bir araya geldik dedi.

Programımız Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın ve AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Av.Murat Atım'ın kısa konuşmasından sonra Galata Mevlevihane Gurubu semazen gösterisiyle devam etti.
Marmara Üniversitesi Türkoloji bölümü mezunu, özel radyolarda tasavvuf ve islam tarihi üzerine uzun senelerdir programlar yapmakta olan, yerli ve yabancı, pek çok yapımda müzik yönetmenliği yapmış, sanat danışmanlığı aynı zamanda metin yazarlığı vazifelerini icra eden yazarımız Sayın Mehmet Fatih Çıtlak beyefendi söyleşinde, neden Mevlana’ya Mevlena denilmiş ve kuran ahlakıyla ahlaklandığı için öze inmek özü yaşamaktan bahsetti.

Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu ’ya, Cem Evi Başkanı Veli Gürsoy’ya ve yazarımız Mehmet Fatih Çıtlak beyefendilere çiçek taktim ettiler.

Program sonunda gelen konuklarımıza günün anlam ve önemini yansıtan Mevlana şekeri dağıtıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.