gphaber

Sultangazi Kent Konseyi Toplandı

SULTANGAZİ

Toplumun her kesimine yönelik projeleriyle çalışmalarını sürdüren Sultangazi Kent Konseyi Genel Kurul toplantısını yaptı.

 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kent Konseyinin ürettiği projelerle ilçenin gelişimine katkı sunduğunu söyledi. 

Sultangazi Kent Konseyi düzenlediği Genel Kurul toplantısı ile faaliyetlerini anlattı. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yıldız, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Programda konuşma yapan Sultangazi Kent Konseyi Başkanı Yıldız, kadınlara, engellilere, gençlere ve yaşlılara yönelik proje ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kent Konseyi olarak ilçenin gelişimine yönelik çeşitli projeler üretme gayreti içinde olduklarına ve farklı konularda düzenledikleri seminerlerle ilgi odağı olduklarına” değindi. 

Bir yıl içinde birçok seminer ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Yıldız, “Ermeni soykırımıyla ilgili konferans düzenledik. Dünya Kadınlar Günü’nde yine Kadınlar Meclisimiz güzel çalışmalara imza attı. Sivil anayasayı gençlerimize tanıtmak, ufuklarını açmak için seminer düzenledik. Engelliler komisyonumuz ile proje geliştirerek engelliler basketbol takımını kurduk. Engellilerimizin rahatça oynayabileceği arabaları belediyemizin katkılarıyla temin ettik” ifadelerini kullandı. 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise programda yaptığı konuşmasında Kent Konseyi’nin ilçenin yönetiminde çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. 

Kent Konseyinin ürettiği proje ve fikirlerle Sultangazi’nin geleceğine yön verdiğini ifade eden Başkan Altunay, “Kent Konseyi’nden bir çok fikir ve proje ortaya çıktı. Bu projeler Sultangazi’nin vizyonunun belirlenmesinde önemli rol oynadı. Çoğulcuğun, katılımcılığın, bireyin düşünce ve görüşlerin değerlendirildiği bir yapı olarak Kent Konseyi, bundan sonra da Sultangazi için önemli çalışmaları ortaya koyacaktır” dedi. 

Kent Konseyi komisyonlarından güçlü projeler üretmelerini isteyen Başkan Altunay, “Her birim, ne kadar güçlü projeler üretirse Sultangazi Kent Konseyi de o kadar güçlü olur. Bizi çalışmaya iten yerlerden birisi de Kent Konseyi’dir. Bu yüzden her renkten, her düşünceden insan buraya davet edildi ve herkese kapımız açık oldu. Sultangazi’nin gerçek sahipleri sizlersiniz; yaptığımız her hizmet ilçemizin daha güzel bir geleceğe kavuşması demektir” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Kent Konseyi komisyon başkanları, proje ve çalışmalarını anlatan birer sinevizyon gösterisi sundu. Toplantıda Gençlik Meclisi’nin demokratik katılımı daha yaygın hale getirmek ve nitelikli bir gençliğin oluşmasına katkı sunmak amacıyla hazırladığı “Yerel Gençlik Okulu” ile Avrupa Birliği ve Proje Çalışma komisyonunun İngilizce’nin daha kolay öğrenilmesini sağlamak amacıyla hazırladığı “The English Cafe” projesi dikkat çekti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.