gphaber

Sultangazi’de Buz Paten Hizmete Açıldı...

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi, kış sporlarına ilgiyi arttırmak amacıyla “Buz Pateni ve Oyun Pisti”ni hizmete açtı.

Atatürk Bulvarı üzerinde açılan buz pistinde kaymak isteyenlerin 10 plastik kapak veya 5 atık pil getirmeleri yeterli olacak. 4 ay boyunca ücretsiz olarak sunulacak uygulama ile çevre duyarlılığının arttırılması hedefleniyor. 

Sultangazi Belediyesi, içerisinde buz kayma rampasının da bulunduğu “Buz Pateni ve Oyun Pistini” hizmete açtı. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan etkinlik alanına kurulan buz pistinin açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, gençlere yönelik birçok sosyal etkinlik ve aktivitelerin düzenlendiğini söyledi. Başkan Altunay, “Bu alana yaz ayında su sporlarına ilgiyi arttırtmak amacıyla portatif yüzme havuzları kurduk. 7 ile 12 yaş arasında öğrenciler bu havuzlarda uzman ekiplerin gözetiminde doyasıya eğlenirken yüzmeyi de öğrendiler” diye konuştu. 

Kış sporu yapmak isteyen öğrencilere ise buz pateni pistinin kurulduğunu ifade eden Başkan Altunay, “4 ay boyunca hizmet verecek olan bu tesiste uzman eğitimciler eşliğinde buz pateni dersleri verilecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin 10 mavi kapak ya da 5 kullanılmış pili getirmeleri yeterli olacak. Böylece gençlerimiz, getirdikleri geri dönüşüm ürünleriyle hem çevreye zarar verecek atıkların toplanmasına katkı sağlayacak, hem de ücretsiz buz pateninden yararlanmış olacak” dedi. 

Konuşmasında Hoca Ahmet Yesevi Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan kültür merkezine de değinen Başkan Altunay şunları söyledi:

“Kısa bir sonra hizmete açılacak kültür merkezinde Türkiye’nin sayılı buz paten pistlerinden birisi yer alacak. Kültür merkezinde ayrıca 6 cep sineması, 700 kişilik tiyatro salonu, sergi alanları, iş atölyeleri ve çok amaçlı salon bulunuyor. Böylece Sultangazililer sinema izlemek ya da buz pateni yapmak gibi sosyal etkinler için ilçe dışına çıkmasına gerek kalmayacak. Öte yandan Zübeyde Hanım Mahallesi’nde temelini atacağımız kültür merkezinde ise sanat faaliyetleri ağırlıkta olacak. Kültür merkezi çeşitli sanatlarla ilgili kurslara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.”
Başkan Altunay daha sonra “Buz Pateni ve Oyun Pisti”nin açılış kurdelesini kesti. 

Boğaziçi Paten Kulübü ile İstanbul Buz Sporları Kulübü arasında düzenlenen hokey gösteri maçını ise öğrenciler meraklı gözlerle izledi.

Buz Pateni ve Oyun Pisti

1000 metrekarelik çadır alanı içinde 720 metrekare buz pisti kuruldu. Pistte ayrıca 25 metre uzunluğunda atlama rampası da bulunuyor. Tesiste 4 uzman eğitimci görev alıyor. Buz pateni pistinde kaymak isteyenler 10 plastik kapak veya 5 atık pil getirmeleri yeterli olacak. 4 ay boyunca ücretsiz olarak sunulacak uygulama ile çevre duyarlılığının arttırılması hedefleniyor. Haftanın yedi günü saat 10:00 ile 18:00 arasında hizmet verecek buz pistinde paten yapmak isteyenlerin patenleri karşılanırken, eldivenleriyle gelmeleri isteniyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.