gphaber

Sultangazi'de Eğitim ve Motivasyon Seminerleri

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi, belediye çalışanlarının eğitim ve motivasyonunu arttırmak amacıyla “İletişim, Beden Dili ve İkna Teknikleri” ile “Tanıtım, Reklam ve Organizasyon” konulu seminerler düzenledi. Uzman Pedagog Mehmet Teber ile İş Geliştirme Danışmanı Murat Baykurt’un konuşmacı olarak katıldığı seminerlerde doğru iletişim yöntemleri ile reklam ve organizasyon çalışmaları hakkında bilgiler verildi.


Sultangazi Belediyesi, çalışanlarına yönelik “İletişim, Beden Dili ve İkna Teknikleri” ile“Tanıtım, Reklam ve Organizasyon” konulu seminerler düzenledi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerlerde Uzman Pedagog Mehmet Teber iletişim ve ikna tekniklerini sunarken; İş Geliştirme Danışmanı Murat Baykurt da tanıtım ve pazarlama konularında katılımcıları bilgilendirdi.

İletişimin hayatımızın her alanında olduğunu ifade eden Uzman Pedagog Teber, “İletişimi hayatın her alanında olması yönüyle suya benzetebiliriz. Yaşamsal ihtiyacımız olan su gibi iletişimsiz bir ortam ve dünya da düşünemeyiz. Bu nedenle iletişimi önemsemeliyiz. İletişimdeki kusurlar ilişkileri de her yönüyle etkiler. Doğru bir iletişim anlama, dinleme ve empati kurmayı gerektirir” dedi.


Belediyeler gibi sosyal kurumların toplumları değiştirme işlevi olduğuna dikkatleri çeken Teber, “İnsanlarla sürekli iletişim halinde bir kurum olduğunuz için onları dinlemek ve onlarla doğru bir iletişim yöntemiyle konuşmak sizin için önemlidir. Bu noktada insan onuru kutsaldır anlayışıyla yaklaşarak insanları incitmeden konuşulduğunda iyi bir iletişim süreci ortaya çıkar. Her sorunu çözemeyebilirsiniz ama iyi bir dinleyici olarak karşınızdakine anlaşıldığı hissini vererek rahatlatabilirsiniz. ” ifadelerini kullandı.


İş Geliştirme Danışmanı Murat Baykurt, reklam, tanıtım ve organizasyonların iş analizi yapılarak başlandığına dikkat çekti. İş geliştirme yaklaşımında ihtiyaçların doğru tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Baykurt şunları söyledi:


 “Mevcut ihtiyaçlara göre stratejik büyüme hedefiyle beraber pazarlama modelleri geliştirilmeli. İş ortaklarının da yer alacağı bir çalışmada Araştırma ve Geliştirme oluşumu sağlanarak orta ve uzun vadeli planlamalar yapılmalıdır. Yapılacak çalışmanın kazandıracağı katma değere de inanmak gerekmektedir.”


Baykurt, pazarlama ve reklam çalışmalarına dayalı stratejilerin kamu kurumlarında da rahatlıkla uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.