gphaber

Sultangazi'de Kurban Satış Merkezi'ne Yoğun İlgi

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber hareketlilik kazandı.

 Anadolu ve Trakya bölgelerinden hayvanlarını pazarlara getiren satıcılar, yaşanan yoğunluk ve hayvanlara olan talepten memnun kaldıklarını dile getiriyorlar.


Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber Sultangazi Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ne olan ilgi de artıyor. Anadolu ve Trakya bölgesinden hayvanlarını pazarlara getiren satıcılar Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ndeki hareketlilikten oldukça memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Kurban satıcıları, “Kurbanlıkların satışlarına bu yıl erken başladık. Kurbanlıklar ve bizim için her şeyin düşünüldüğü merkezde satış yapmaktan oldukça memnunuz” ifadesini kullanıyorlar.

MERKEZ 20 BİN HAYVAN KAPASİTELİ

80 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanında 400’ün üzerinde çadır bulunuyor. Hayvan sahiplerinin talebine göre çadır sayısı arttırılabiliyor. Merkez, 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli olarak hizmet veriyor.

Kurban Satış ve Kesim Merkezi, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında yapıldı.


Alana giren araçların temizliği için dezenfeksiyon havuzunun da düşünüldüğü Merkezde ayrıca hasta hayvanların barınması için karantina çadırı da bulunuyor.


AB STANDARTLARINDA KESİM

Merkezde sürekli veteriner ve güvenlik elemanları bulunduruluyor. AB Standartlarında kesim konteynerleri yer alıyor. Merkezde kurban bayramı süresince günlük binin üzerinde büyükbaş hayvan kesilebilecek.


Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu.


Merkezde kurban satış ve diğer donatı alanlarına gerekli ışıklandırma ve havalandırma tertibatları kuruldu.


Kesim alanının zemini beton zeminle kaplandı. Satıcılar için Banyo ve WC’lerin olduğu Merkezde, vatandaşlar için otopark, mescit ve kafeterya da açıldı.


Kurban satıcılarına ayrıca çadır numaralarını taşıyan yelekler dağıtıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.