gphaber

Sultangazi'de Öğrencilerin Karne Sevinci

SULTANGAZİ

Sultangazi’de öğrencilere 2013-2014 yarıyıl dönemi karneleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, karnelerini alan başarılı öğrencilere kültürel gezi ödüllerini sürdüreceklerini söyledi. Karne sevinci yaşayan öğrenciler, 10 Şubat Pazartesi gününe kadar yarıyıl tatili yapacak.
Tüm yurtta olduğu gibi Sultangazi’de de öğrencilere 2013-2014 yarıyıl dönemi karneleri dağıtıldı. Hacı Mehmet Cingil İlkokulu’nda yapılan karne törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay eğitime desteklerini aralıksız sürdürdüklerini belirterek başarılı öğrencilere yurt içi ve yurt dışı gezilerine devam edileceğini söyledi. Başkan Altunay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Okulunuzda yaptığımız çalışmaların not olarak değerlendirildiği ve tatlı bir heyecanla beklenen karnelerinizi aldınız. Dinlenme ve eksiklerinizi tamamlayabileceğiniz yarıyıl tatili sizleri bekliyor. Almış olduğunuz karne, bu öğretim yarı yılında alınan tüm notlarınızın bileşkesidir ve derslerdeki bilgi düzeyinizi gösterir. Dolayısıyla karnenizdeki notlar, kişilik değerinin veya zekanın değil, yapılan çalışmaların ve sergilenen çabanın bir göstergesidir. Karnedeki notlarınızın durumu kendinizle ilgili özeleştiri yapmanıza fırsat verecektir. Buna göre çalışmalarınıza yön vereceksiniz. Gerçek başarı yaptığını sevmekten veya sevdiğini yapmaktan doğar.”

Hacı Mehmet Cingil İlkokulu Müdürü Yüksel Kaya ise yaptığı konuşmada geleceğin şekillenmesini eğitim kurumlarında yetişen genç nesillerin tayin edeceğini söyledi. Öğrencilere daha iyi ortamlarda eğitim almalarını önemsediklerini belirten Kaya, “Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını saygı duyarak; yeteneklerini gözetip, daha özgür okul ve sınıf ortamında yetişmesi için gayretlerimiz sürecektir” dedi.

Programda öğrenciler, şiirler okuyarak karnelerini almanın sevincini paylaştı. Protokol üyeleri başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etti. Karnelerini alan öğrenciler, 10 Şubat Pazartesi gününe kadar sürecek yarıyıl tatiline girmenin sevincini yaşadı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.