gphaber

Sultangazi’de sınıflar çok kalabalık

SULTANGAZİ

Sultangazi İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Bayram Döğer, mahallede okul sayısının yetersiz olduğunu belirterek, "Acil olarak mahallemize okul yapılması gerekiyor" diye konuştu

Sultangazi İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Bayram Döğer, mahallede okul sayısının yetersiz olduğunu söyledi.

Sultangazi İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Bayram Döğer, mahallede özellikle okul sorunu yaşandığına dikkat çekerek, "Acil olarak okul yapılması gerekiyor" diye konuştu. Birkaç senelik zaman zarfında 3 sağlık ocağı ve PTT şubesi yapıldığını söyleyen Döğer, "Mahallemizin sokaklarına ve kaldırımlarına taş döşemeleri yapılıyor ve elektrik kabloları yer altına alınıyor. Sorunları peyderpey bitirmeye çalışıyoruz. En büyük sorun insana yapılan yatırımların yapılmamasıdır” diyerek eğitim konusunda gerekli adımların atılmasına ve yeni okulların yapılması gerektiğini vurguladı.

Sınıflar 75-80 kişilik

Mahalle'deki okulların yetersiz ve sınıfların çok kalabalık olduğunu ifade eden Döğer, “22- 23 sene önce yapılan 2 okulumuz var. O zaman mahallenin nüfusu 30 bindi ve okullar yetiyordu. Ama bugün nüfusumuz 60 bin, sınıflar da 75-80 kişilik oldu . Başbakan Ağrı'da bir okulu ziyaret etmişti. O okulda sınıflar 25 30 kişilikti. Doğunun, güneydoğunun ve batının hiçbir yerinde böyle 80 sınıf olamaz. Okulumuzun biri tadilat yapılacak. Ama bu durum da sıkıntı yarattı. Öğrencilerimizi taşıma ile diğer okullara yönlendiriyoruz. Sınıflar iyice kalabalıklaştı. Onun için buna acilen çare bulmamız gerekir" dedi.

Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu'nun Sultangazi ziyareti sırasında kendisine sorunu anlattığı ve dilekçe verdiğini anlatan Döğer, "Maalesef bir çözüm bulunamadı. Parası olan aileler çocuklarını başka yerlerdeki okullara gönderiyor, parası olmayan burada okutuyor. Bu sorunu çözmek için yetkili tüm birimlere başvurdum. Boş alanlarımız var okul yapacağız diyorlar. 10 senedir, hiçbir şey yapılmadı. Ama çözüm bulunamamıs devletin ayıbıdır. Devlet istediğini yapar bunu da yapmalıdır” diyerek yeni okulların yapılması gerektiğini belirtti.

Gençler spora yönlendirilmeli

“İsmetpaşa'da gençlerimiz için ne yapmamız gerekiyor diye hepimizin düşünmesi gerekir" diyen Döğer, "Muhtarlık öncülüğünde bir gençlik platformu oluşturduk. Bu platform bütün mahallemizi kapsıyor. Gençlerimizi sokaktan alıp spora yönlendireceğiz. Bütün gençler gruplaşmışlar bunlara seyirci kalıyoruz. Bir taraftan okullar kurulurken bizler de platform kuralım ve gençlerimizi yönlendirelim. Bunları yapmamız gerekiyor ki yarın başımıza daha büyük sıkıntılar çıkmadan faydalı olabilelim" dedi.

Mahallede spor kompleksinin olmadığını da ifade eden Döğer, "Cebeci'de kompleks var ama vatandaş oraya gidemiyor. Her mahallemizde olması gerekiyor. Eğer bir spor kompleksi yapılırsa bu platformun da büyük fayda getireceğine inanıyorum. Bu İsmetpaşa’da bir ilk olur sonra Sultangazi’nin tamamına yayılır” diye konuştu. Mahallede 6 tane çocuk parkı olduğun söyleyen Döğer iki tane park yeri olduğunu belirterek; bunların da en kısa zamanda yapılmasını istedi.

Gerçekleri söylemezsek vebal alırız

Kurumlar ile sıkıntı olmadığını belirten Döğer, “Biz gerçekleri dile getiriyoruz. Eğer burada Milli Eğitim yıpranmasın, Belediye yıpranmasın diye gerçekleri söylemezsek vebale gireriz. Gerçekleri söyleyeceğiz ki bu gerçekleri kurumlar görsün onlarda harekete geçsin. Hareket mekanizması ben inanıyorum ki muhtarlıkta başlar. Ben mahallemde bir çukur gördüğümde belediyeyi arıyorsam haber vermek için arıyorumdur. Çünkü o belediyenin işidir. Bu tür eksiklikleri ilgili kurumlara yönlendirmeyi muhtarlık üstleniyorsa muhtarlara el atılması gerekmektedir” dedi.

Form D’ler muhtarların ortak sorunu oldu

Genel olarak muhtarların sorunu olan adres tespiti için düzenlenen Form D’ler hakkında da sıkıntı yaşadıklarını belirden Muhtar Bayram Döğer, “Form D’ler ile ilgili sıkıntılarımız büyük. Nüfus Müdürlüğü her seferinde 500 - 100 tane gönderiyor. Ben tek tek bu vatandaşlara ulaşamıyorum. Ulaşmamız da mümkün değil. 2-3 tane eleman tutmamız lazım ki o işin üstesinden gelelim. Bunları dolduruyoruz ama ne kadar sağlıklı olur bilinmez. Belli zaman sonra tabi ki bunlarda oturacaktır. Bunları dolaşmadan doldurduğumuzda da cezası var. Ben muhtarların bir çoğu bir dahaki dönem muhtarlık adaylıklarını koymayacaklarını düşünüyorum. Devlet bütün evrakları muhtarlıklardan aldı. Devletin nazarında muhtarın bir memur sıfatını alması gerekiyor. Bir memur maaşı kadar muhtarın maaş alması gerekiyor. Çünkü maddi sıkıntı çeken muhtarlarımızda var. Devlet düzenli maaş ve bir sekreter verecek sonra muhtar hizmetini yap diyecek. Muhtar seçilmiş insandır. Hiçbir belediye başkanı kendi başına bu kadar oy alamaz. 10 bin kişinin oyunu alan bir kişinin gözü vatandaşın bozuk parasında bu utanılacak bir şeydir” diye konuştu.

ARİF SAPMAZ/KENT YAŞAM


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.