gphaber

Sultangazi'de Uyuşturucuyla “Paraşütlü“ Mücadele

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi, uyuşturucuyla mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla okullarda mini paraşütle bildiri dağıttı.

 Cebeci Sultançiftliği Ortaokulu'ndaki etkinliğe katılan Belediye Başkanı Cahit Altunay, etkinliğin Sultangazi Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Uyuşturucunun zararlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı bildirilerin mini paraşütlerle havadan atılmasının, Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği'nin ilk faaliyeti olduğunu kaydeden Altunay, "Buradaki amacımız, bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak. Çocuklarımızı, müptelası oldukları Uyuşturucu batağından kurtarmak adına yaptığımız en güzel çalışma olduğuna inanıyoruz" dedi.

Başkan Altunay, belediye olarak önleyici tedbir anlamında seminer ve Tiyatro gösterilerinin yanı sıra birçok çalışma yaptıklarını kaydederek, Yeşilay işbirliğinde, "Benim Çocuğum Yapmaz Deme" etkinliğiyle velileri bilgilendirdiklerini aktardı.

Paraşütle dağıtılan bildirilerin farklı bir şekilde çocukların ilgisini çekeceğini düşündüklerini kaydeden Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocukların iyileşme sürecini de takip ediyoruz. Onları tekrar ailelerine kazandırmak için de ayrı bir mücadele veriyoruz. Bu bakımdan yaptığımız bu faaliyetin kayda değer olduğunu ve Sultangazi'de artan Uyuşturucu ile ilgili mücadelenin de çok önemli bir noktaya geldiğini vurgulamak isterim."

Altunay, Uyuşturucu ile mücadelede ciddi bir mesafe aldıklarını dile getirerek, ailelerin bu konudaki desteğiyle kullanım oranlarının aşağı düştüğünün altını çizdi. 

Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği'nin daha iyi şeyler yapacağına ve bu etkinliğin uyuşturucuyla mücadelede önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. 

Altunay, ilçe genelindeki tüm okullarda 3 gün boyunca bu etkinliğin gerçekleştirileceğini aktararak, "Kullanıcı kitlesine baktığımızda, yüzde 70'inin maalesef ortaokulda olduğunu görüyoruz. Bu kadar büyük bir çoğunluğun ortaokul öğrencilerinde vuku bulması, buraya eğilmemizin bir işareti oluyor" dedi.

Uyuşturucu özellikle ergenlik döneminde yayılıyor

Etkinliğe katılan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ÇEMATEM sorumlu uzmanı Dr. Arzu Çiftçi Demirci de uyuşturucunun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de özellikle ergenlik döneminde yayıldığına dikkati çekti.

Kullanım oranlarına göre Türkiye'nin Avrupa'nın gerisinde olduğunu ancak yeterli önlem alınmazsa, benzer sorunlarla karşılaşılabileceğini dile getiren Demirci, "Ailesel yapımız ve dini inançlarımız bizi bir miktar koruyor ama dünyanın globalleşmesi ve medyanın etkisiyle maalesef Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, özellikle ergenlik döneminde artmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Demirci, deneme oranlarına bakıldığında her 10 çocuktan birinin özellikle ortaöğretim döneminde Uyuşturucu denediğini ifade etti.

Etkinliğe, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Emrah Eray ile veliler de katıldı. 

İlk teklif edildiğinde ücretsiz veriliyor

Öğrencilere mini paraşütlerle dağıtılan bildirilerde, Uyuşturucu ile en etkili mücadelenin "hiç başlamamak" olduğu vurgulanarak, "arkadaş" ve "merak" nedeniyle kullanılmaya başlandığı kaydedildi.

Uyuşturucunun ilk teklif edildiğinde genellikle ücretsiz verildiğine işaret edilen bildiride, Uyuşturucu kullanan kişinin kendine güveninin azaldığı, kontrolünün zayıfladığı, insani prensiplerinin yok olduğu, bağışıklık sisteminin zayıfladığı, AIDS, frengi, verem, Kanser, kangren, hepatit B ve C gibi birçok ölümcül hastalığa kapılma riski oluştuğu belirtildi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.