gphaber

Sultangazi'te Karla Mücadele Aralıksız Sürüyor

SULTANGAZİ

Yurdumuzu ikinci kez etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Sultangazi Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını arttırdı. Önceki gün başlayan kar yağışına karşı yeniden harekete geçen Sultangazi Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı etkisini yitirene kadar tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız devam ettirecek.

Yurdu yeniden etkisi altına alan kar yağışı Sultangazi Belediyesi ekiplerini tekrar harekete geçirdi. Önceki gün başlayan kar yağışının gece saatlerinde etkisini arttırmasıyla birlikte tedbirleri arttıran Sultangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 24 saat aralıksız hizmet veriyor.

28 iş makinesi, 12 kamyon ve 50 işçinin görev aldığı çalışmalar üç aşamada yürütülüyor. Öncelikli olarak ana arterleri tuzlama ve kar küreme çalışmalarını yapan ekipler, ikinci aşamada ana arterlere bağlanan cadde ve sokaklara, üçüncü aşamada ise bu yerlere bağlanan diğer bölgelere hizmet sunmaya çalışıyor.

Öte yandan Sultangazi belediye Başkanı Cahit Altunay karla mücadele çalışmalarını yerinde takip etti. Başkan Altunay, bu yıl çetin bir kış geçirildiğini belirterek “Son yılların en yoğun kar yağışını yaşıyoruz. Ekiplerimizle birlikte karın olumsuz etkilerini en aza indirme gayretindeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’yle de koordine sağlayarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Halkımızın herhangi bir sorun yaşamaması için kendi bünyemizde oluşturduğumuz Afet Koordinasyon Ekibimiz de 24 saat aralıksız hizmet veriyor” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.