gphaber

Uzman Bakım Elemanları Sertifikalarını Aldı

SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde yürütülen “Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım” projesi kapsamında Bakım Elemanı olmaya hak kazananlara sertifikaları törenle dağıtıldı. Sertifika dağıtım töreninde konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, katılımcıları kutlayarak istihdama yönelik projeleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Sultangazi Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde yürütülen “Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım” projesinde Bakım Elemanı olmaya hak kazananlara sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

 

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2010 Yılı Mali Destek Programlarından “Sosyal İçerme ve Toplumsal Bütünleşme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ kapsamında destek alarak başlatılan "Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım Projesi”, İl Özel İdaresi, İstanbul Evde Bakım Derneği ile Medicalpark Hastanesi’nin ortaklığında yürütüldü.

 

Proje ile Sultangazi ilçesinde ikamet eden 15–40 yaş arası en az ilkokul mezunu 120 kişiye, yaşlı-hasta bakım hizmeti konusunda 90 saati teorik 40 saati pratik olmak üzere 130’ar saatlik eğitim verildi. 6 grup halinde düzenlenen eğitimlerin teorik bölümü Proje Uygulama Merkezinde; pratik eğitimler ise Bahçelievler Huzurevi’ ve Darülaceze’de yapıldı. Eğitimler sonucunda başarılı olan 115 katılımcı “Bakım Elemanı” sertifikası almaya hak kazandı. 

 

Mimar Sinan Kent Ormanı’nda yapılan sertifika törenine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Orhan, Nurgün Güngören, Fevzi Dülger, Halil Sayın ile il genel meclis üyeleri, proje ortaklarından Medical Park Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Suzan Dağlar Civan, proje eğitimcileri Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Yard.Doç. Dr. Hasan Hüseyin Eker ile Fatma Özhan katıldı.

 

Sertifika dağıtım töreninde söz alan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, projede başarılı olan katılımcıları kutlayarak, istihdama yönelik projeleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

 

Katılımcıların yüzde 30’una iş imkanı sağlayacakları proje ile yaşlıların emin ellerde bakılacağını ifade eden Altunay, katılımcıların hastanelerde, darülacezelerde ve huzur evlerinde iş imkanı bulabileceklerini ifade etti.

 

Sultangazi Belediyesi olarak mahkum ailelerine yönelik “Ben de Varım” proje ile jüri özel ödülü aldıklarını hatırlatan Başkan Altunay, “Bu ödül hepimizin gururu oldu. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile istihdam yönelik projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Törende konuşma yapan Proje Eğitim Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Eker, projede eğitim alarak sertifika almaya hak kazanan katılımcıları kutladı. Sertifika alan katılımcıların yaşlı ve hasta bakımı konusunda çalışmaya istekli olduklarını ifade eden Eker, kurumların çalışma sahaları oluşturmak için destek vermelerini istedi.

Konuşmaların ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve protokol üyeleri, başarılı olan katılımcılara sertifikalarını verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.