gphaber
2011-03-13 00:10:49

VARAN 1, FİKRİ AKYÜZ

13 Mart 2011, 00:10

VARAN 1, FİKRİ AKYÜZ

Sevgili dostlar,

Geçen yazılarımda AK parti milletvekilliği için ilçemizden birkaç tane önemli ismin adaylık kararı aldığını ancak “off the record” olarak bana söylendiği için pazartesi günü açıklayabileceğimi yazmış idim. Ancak bugün kendisiyle görüştüğüm sevgili dostum avukat Fikri AKYÜZ, artık yazabileceğimi söylediği için sizlerle paylaşıyorum. Bu süreçler çok hassas olduğundan dolayı , aday adayı arkadaşların hassasiyetlerine saygı göstermek gerekir.

Evet dostlarım, Fikri beyi bu kararından dolayı kutluyorum ve Allah yardımcısı olsun diyorum.Kendisi muhakkak gerekli girişimlerde bulunduktan sonra bu kararı vermiştir.Fikri Akyüz Türk siyasetinde oldukça saygın bir çevreye sahiptir ve bu kararını muhakkak çok sağlam bir yere dayandırmıştır.Bundan zerre kadar şüphem yoktur.Adaylığını açıkladığına göre muhakkak seçilebilecek bir yerde listeye girecektir diye düşünüyorum.

Fikri Akyüz,1970 Erzurum ispir doğumlu bir avukattır. İlk öğretim ve liseyi Gaziosmanpaşa’da okumuş ve akabinde İstanbul Hukuk fakültesini bitirmiştir.Yıllardır Serbest avukatlık yapan Fikri Akyüz , Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmış çeşitli TV’lerde de programlar yapmıştır.Siyaset üzerine Kitapları da bulunan Fikri Akyüz Yurt içinde ve Yurt dışında bir çok konferansa da konuşmacı olarak katılmıştır.Halen çeşitli TV’lerde program yapan Fikri Akyüz aynı anda Hukuk danışmanlığını da sürdürmektedir.

Çok kabaca Fikri Akyüzün öz geçmişi yukarıda yazdığım gibidir. Bunun dışında Fikri Akyüz benim yaklaşık 15 yıllık dostumdur. Günlerce, gecelerce bu ülkenin siyasi durumu hakkında kafa patlatmışlığımız olan çok zeki, çok entelektüel bir adamdır Fikri. Çok zeki adamlarda olan bazı naiflikleri arkadaş sohbetlerimizin vazgeçilmez konularıdır. İlk öğretimi küçükköy Dumlupınar ilkokulunda ,Orta okul ve liseyi vefa poyraz lisesinde bitirdikten sonra ver elini İstanbul Hukuk fakültesi.Çok okur ,çok düşünür ,çok çalışır ,çok hırslıdır ve çok kabiliyetlidir.Yaklaşık 10 yılda çevresini sürekli büyüterek artık Türkiye çapında tanınan bir sima oldu.Ak parti icraatlarını samimi bir şekilde savunduğu için bazı çevrelerde “yandaş gazeteci” gibi yakıştırmalara muhatap olsa da Fikri Akyüz, Mustafa Balbay’ın karşısında ,Tuncay Özkan'ın karşısında,Çetin Doğan’ın karşısında ,Ümit Zileli’nin karşısında ve bir çok eski Tüfek’in karşısında dimdik durabilecek cesaret sahibi bir kalemdir.Tüm aşağılamalara ve belli cenahlarca hakir görünmelere rağmen kimsenin savunmaya cesaret edemeyeceği zamanlarda Ak partiyi ve İcraatlarını savunmuş bir gazetecidir.

Hoş geldin sevgili dostum, Eminim gelişin AK partiye güç verir. Bu zor zamanlarda Gaziosmanpaşa’dan böyle ciddi bir adayın çıkması bizi hem sevindirmiş hem de umutlandırmıştır.

 

Sevgili dostlar, Fikri beyle birinci adayımızı sizle paylaştık. Yarında ikinci adayımız hakkında yazmak dileğiyle,

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.