banner171

Arnavutköy Belediyesi; Maddi Destekte Bulundu

Arnavutköy Belediyesi, üniversiteyi kazanmış ve üniversitede eğitim hayatına devam eden öğrencilerin ailelerine, maddi destekte bulundu.

Arnavutköy Belediyesi; Maddi Destekte Bulundu
 Arnavutköy Belediyesi ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yaptığı eğitim yardımlarının yanı sıra üniversiteyi kazanmış ve üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin ailelerine; yardım ederek, eğitime tam destek sunuyor.
Arnavutköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Arnavutköy İlçesi’nden il içi ve il dışında eğitim hayatına devam eden 1005 üniversite öğrencisinin ailelerine, yardım yapılmaya başlandı. Arnavutköy Belediyesi tarafından banka hesaplarına yatırılacak yardım desteğinin; ilk ödemesi yapılmaya başlanırken, 2. ödemesi ise Şubat Ayı sonunda yapılacak.

Arnavutköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen üniversite öğrencilerinin ailelerine destek programında konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı; çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamaya çalışan ailelerimizin, üzerindeki maddi yükü azaltmak adına, katkıda bulunuyoruz dedi. Başkan Baltacı; “ Sene başında yaptığımız çalışmalar sonucunda ilçemizde yoğun bir şekilde, genç bir nüfus var. Bu genç nüfusumuzun çoğunluğu eğitim hayatına devam ediyor. İlçemizdeki okullarımızın; hem eğitim kalitesi hem de fiziki bakımından kalitelerinin artması, ilçemizde üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin sayısının artmasına da sebep oldu. Üniversiteyi kazanma oranı;  gelecek yıllarda, daha da artarak devam edecek” diye konuştu.

Arnavutköy Belediyesi olarak biz kazanımlarımızı sizlerle paylaşıyoruz diyen Başkan Baltacı konuşmasına şöyle devam etti; “ Sosyal anlamada; bugün dağıtımını yapacağımız desteklerimizin yanı sıra sosyal yardımlarımızla da ön plana çıkıyoruz. AYEM ve ASYAM gibi kuruluşlarımız ile yardımıma muhtaç olan tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Baltacı son olarak şunlara değindi; “ Hükümetimizin yapmış olduğu sosyal politikalar çerçevesinde ilçemizde Yaşlı ve Engelli Gündüz Bakım Evi ve Eğitim Merkezimizi açtık. Burada yapılan hizmetlerimizi yerinde görebilirsiniz. Engeli Yaşam Merkezimizde ailelerimiz tam destek sunarak, ailelerimizin yaşadıkları zorlukları ve sıkıntıları rahatlatmayı amaçladık. Hükümetimizin başlattığı yardımlar sosyal boyutta sınırlı değil, çeşitli alanlarda da büyük yatırımlar yapılmaktadır. İlçemize yapılacak yatırımların yanı sıra yapılmış ve kullanımda olan yatırımlarımızda söz konusudur. Bunlardan bir tanesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizdir. Bu merkezimizde hanımefendiler yararlanıyor. Hem el becerilerini geliştiriyorlar hem de ürettiklerini Çarşım aracılığı ile satışa sunabiliyorlar. Ayrıca ARGEM’lerimizi kuruduk. Bu birimlerimizde 10 binin üzerinde öğrencilerimiz faydalanıyor. Eğitim faaliyetlerimizin yanında, ASYAM Marketimizi kurduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza belediyemiz tarafından verilen kartla; ihtiyacı olduğu market alış verişini, vatandaşımız, kendisi istediği gibi yapabilmektedir” diye ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153