banner171

Arnavutköy'de Eğitime Kış Desteği!

Arnavutköy Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik başlattığı kış yardımı kapsamında 5 bin mont ve 5 bin botun dağıtımına, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda gerçekleştirilen törenle başlandı.

Arnavutköy'de Eğitime Kış Desteği!
 Arnavutköy Belediyesi’nin eğitime destek çalışmaları kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki geniş tarama sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak olan Mont ve Bot yardımının ilk ayağı bugün gerçekleştirildi. Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda yapılan dağıtıma İlçe Kaymakamı S. Hurrem Aksoy, Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Başkan Yardımcısı Turgut Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Belediye Meclis Üyeleri ve Okul Müdürleri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir konuşmasında Sosyal Belediyecilikten bahsederek; ‘Bugün Eğitimi önemseyen bir Belediye Başkanımızın olması bizim için çok önemli bir olaydır.  Hepimiz biliyoruz ki talebenin zengini fakiri olmaz ve bu anlamda da belediyemizin yaptığı bu çalışma bizleri çok mutlu etmiştir’ dedi.

‘EĞİTİM BİZİM HERŞEYİMİZ’

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı yaptığı konuşmada; böyle güzel işlerde bir arada olabilmenin mutluluğunu dile getirdi. Konuşmasına Belediyeciliğin değişim süreçlerinden bahsederek devam eden Baltacı; ‘Süregelen hizmet yıllarımızda Belediyeciliğin ülkemizde ve tüm dünyada artık değiştiğini biliyoruz. Tabi ki klasik belediyeciliğin vecibelerini koruyarak hizmet noktasında eskiden hayır kurumlarına yönlendirmelerle gerçekleştirdiğimiz yardımları, şimdi yeni yasal düzenlemeler ile birlikte bizzat belediye olarak gerçekleştirebilmekteyiz. Eğitime her anlamda destek vermek, yasal bir zorunluluktan ziyade bireysel bir vazifedir. Her zaman söylediğimiz gibi eğitimin kalitesi ve yükselişi açısından desteğe ihtiyacı vardır. Eğitim bizim herşeyimiz ve İnşaallah Allah bize daha çok imkân verirde daha güzel hizmetlerde bulunuruz’ dedi.


Üniversite Öğrencilerine Başkan’dan Müjde


Her fırsatta eğitime destek vermeye çalıştıklarını dile getiren Başkan Baltacı, “belediye olarak üniversite öğrencilerine önceki yıllarda burs desteği sağladık, ancak sonraki yasal düzenlemelerle belediyelerin elinden bu yetki alındı ve biz burs veremez olduk. Tabi ki bu durum bizim eğitime vermiş olduğumuz desteği etkilese de bugün özellikle üniversite öğrencileri için başka bir formül bulundu. Her öğrencinin ihtiyaç sahibi olduğundan hareketle biz de üniversitede okuyan öğrencisi olan ailelere destek vermeye karar verdik. Kısa sürede bu çalışma da hayata geçecek ve üniversitede öğrenci okutan ailelerimiz, gerek okul harçları, kitap ve kırtasiye giderleri gibi konularda rahat bir nefes alacak” dedi.  


Öğrencilere Mont ve Bot dağıtımından önce kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı S. Hurrem Aksoy, yapılan bu hizmet adına Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı başta olmak üzere Başkan Yardımcıları ve tüm personele teşekkür etti. Kaymakam S. Hurrem Aksoy ve Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı tarafından dağıtılan Mont ve Bot’larına kavuşan öğrencilerin yüzlerinde ki tebessüm görülmeye değerdi. İhtiyaç sahibi öğrencilere verilecek olan Mont ve Bot’lar, ilçe genelinde ki bütün İlköğretim okullarında dağıtılacak.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2013, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153