banner171

Arnavutköy'de Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı!

Arnavutköy Belediyesi Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Arnavutköy Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kahvaltı eşliğinde yapılan toplantıya ilçe Kaymakamı S. Hurrem Aksoy’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Turgut Baran ve Melik Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Sivil Toplum örgütleri ve Muhtarlar katıldı.

Arnavutköy'de Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı!
 Kent Konseyi’nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 2012 yılında yapılan faaliyetlerin sunum ve değerlendirilmesinin yanı sıra, 2013 yılında yapılması planlanan projelere de yer verildi. Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede’nin yürüttüğü Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği görevine, yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir’in getirilmesi konsey üyeleri tarafından kabul edildi. Kent Konseyi’ne yeni üye katılımlarının da görüşüldüğü toplantıda İlçe Kaymakamı S. Hurrem Aksoy yaptığı selamlama konuşmasında; ‘Öncelikle Kent Konseyi’nin böyle bir toplantı tertip etmesinden ötürü memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Şüphesiz ki Belediyemizin katkılarıyla şu zamana kadar ki yaptığı hizmetler çok güzel bir şekilde yürütüldü. Burada Belediyemize de bu anlamda teşekkür etmek istiyorum. Önemli olan yapılan hizmetlerle yetinmemek daha fazlası için çalışmak bunu da başaracağınıza canı gönülden inanıyorum’ dedi.

KENT KONSEYİ VE GENÇLİK MECLİSİ’NİN 2013 YILI PROJELERİ HAZIR


Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun 2013 yılında yapılması planlanan projelerinin anlatıldığı toplantıda, Kent Konseyi Başkan Vekili İlçede ki trafik yoğunluğunu azaltma amaçlı İBB Başkanı Kadir Topbaş ile görüşüleceğini dile getirdi. Bunun yanı sıra ‘Çevre Haftası’ kapsamında Doğa Sempozyumu ve Avcılık, Atıcılık yarışmasının düzenleneceğini; Organik Pazar, Tarım Alanlarının Korunması, İlçe de ki okul sayısını artırmak amaçlı projeler ve Kent Konseyi Logolu mavi kapak kutularının yapımını gerçekleştirmek için çalışmalara başlanacağı konusunda açıklama yapıldı.


Gençlik Meclisi’nin bu yıl ki projeleri arasında ortaöğretim öğrencilerine yönelik ‘Mesleklerle Tanışma’ projesi kapsamında başarılı öğrencilerin tespit edilerek gelecekteki mesleklerini daha iyi tanımaları ve gelecekteki hayatlarını görebilmeleri hedefleniyor. Ayrıca ‘Hayalimdeki Kahraman’ adı altında 5-6 yaş grubu çocuklardan hayallerindeki kahramanları çizmeleri istenecek. Çizilen hayal kahramanlarının oyuncak haline dönüştürülmesi ve satışından LÖSEV’e katkı sağlanması için çalışılacak.


Gençlik Meclisi’nin dinimizin ve ahlakımızın gerektirdiği manevi bir görev olan yardımlaşma bilinci ile yaşlılar üzerine kurduğu projeler de toplantı esnasında katılımcılara anlatıldı. Gençlik Meclislerinin anında birbiriyle iletişim kurması için çağımızın gerektirdiği internet ortamında bir haberleşme portalının kurulması da bu yıl ki hedeflerin arasında yer alıyor.


HANIMLAR MECLİSİ’NDEN BAYANLARA MESLEK KURSLARI


Hanımlar Meclisi’nin 2013 yılında ki projeleri arasında çeşitli panel, yarışma ve konferansların yanı sıra ilçedeki bayanlara meslek edinme amaçlı çeşitli kursların açılacağı dile getirildi. Projelerin detaylı anlatımlarının gerçekleştirilmesinin ardından iyi dilek ve temenniler ile birlikte toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2013, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153