banner171

Arnavutköy'de Mevlana gecesi...

Hazreti Mevlana’nın Vuslatının 739. yıl dönümü nedeniyle her yıl yapılan tören geçtiğimiz Pazar günü Arnavutköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Arnavutköy'de Mevlana gecesi...
 Hazreti Mevlana’nın, ‘Şeb-i Arus – Düğün Gecesi’ olarak nitelendirdiği ölümünün yıl dönümü dolayısıyla Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Belediye Başkan Yardımcıları, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve Arnavutköylüler yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasının ardından Tasavvuf Araştırmacısı Mehmet Davut Göksu’nun sunumu ile Ender Doğan ve ekibi eşliğinde semazen gösterisi yapıldı. Şeb-i Arus törenlerinin sadece ülkemizde değil dünyanın çeşitli yerlerinde de gerçekleştirildiğine değinen Göksu, Şeb-i Arus yani Düğün gecesi olarak bilinen bu gecenin, Hazreti Mevlana için farklı bin anlam taşıdığını ve ölüm ’ün Mevlana için bütünüyle yaratana kavuşma gecesi niteliğini taşıdığını dile getirdi.


Ender Doğan ve ekibinin ilahileri ile birlikte yapılan semazen gösterisinde ise duygulu anlar yaşandı. Programın sonunda ise Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’ya teşekkürlerini ileten Ender Doğan ve ekibi izleyiciler tarafından uzun uzun alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2012, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153