banner171

Avrupa’nın En Büyük Kent Ormanlarından Biri

Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, ilçede yapılan projeleri anlattı.

Avrupa’nın En Büyük Kent Ormanlarından Biri

Yeşil Koru Tesisleri’nde mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantı, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Arnavutköy İlçesi’nde yapılmış ve yapımına devam edilen; alt yapı ve üst yapı çalışmaları, yol asfaltlama çalışmaları, park projeleri, alt meydan projeleri, yönetim merkezi yapım projesi, kent ormanı projesi ve ulaşım projeleri hakkında mahalle muhtarlarına bilgiler verildi.

Yeşil Koru tesislerinde yapılan toplantıya; Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı, Belediye Başkan Yardımcıları; Turgut Baran, Melik Genç ve Osman Akkaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Fazıl Fidan ve mahalle muhtarları katıldı.

İstanbul’un En Büyük Hayvanat Bahçesi Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Arnavutköy’de yapmayı düşündüğü kent ormanı projesine de değinen Başkan Baltacı; “Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki yıllarda Arnavutköy’de yapımını düşündüğü ve İstanbul’un geneline hizmet edecek Kent Ormanı, Avrupa’nın sayılı kent ormanlarından birisi olacak. İçerisinde hayvanat bahçesi de bulunacağı kent ormanı; İmrahor Göleti’ni de içerisine alarak, Bolluca-İhsaniye Yolu’nun yanından geçerek, küçük göletleri de kapsayan 8,5 milyon m² lik bir kent ormanı olacak” diye konuştu.

Ulaşım Ve Asfalt Çalışmaları

İlçe oluşumuzun ardından; mahallelerimizi ilçe merkezine, ilçemizi de şehir merkezine taşımak adına, önümüze çıkan sorunların büyük çoğunlukla çözüldüğünü belirten Başkan Baltacı; “Bazı mahallelerimizde ulaşım sorunu devam etse de, geldiğimiz noktaya bakıldığında ciddi manada yol kat ettiğimizi görüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana, alt yapı çalışmaları tamamlanmış olan mahallelerimizde, önemli ölçüde asfalt çalışmalarını tamamladık. Alt Yapısı tamamlanmış mahallelerimizde 2 yılda 400 bin tonun üzerinde asfalt serimi yaptık. Bu senede 120 bin ton asfalt serim ihalesi yapıldı ve alt yapısı bitmiş mahallerimizde asfaltlama çalışmalarına başlandı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte sürdürdüğümüz, köyleri birbirine bağlayan yolların asfaltlanması ve yol genişlemesi çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.

Çevre Yolu ve Ara Yol Projeleri

Arnavutköy Devlet Hastanesi’nin arkasından başlayarak KİPTAŞ kavşağına kadar yapılacak olan yol projesinden bahseden Başkan Baltacı; “Arnavutköy Devlet Hastanesi’nden KİPTAŞ kavşağına, oradan da Karlıbayır Mahallesi’nden geçerek Haraççı Kavşağı’na kadar gelip, bir tarafı Terkos Yolu’na çıkan yol projesinin, bu yıl içerisinde ihale aşaması biterek yapımına başlanacak.

Bir diğer yolumuz ise çalışmalarına başlanan Kuzey Çevre Yolu’nu iyileştirilme projesi. Arnavutköy’e girmeden Boğazköy yol ayrımından başlayarak, Bolluca istikametinden geçerek İmrahor’a ulaşan ve Çardak Tepe’ye çıkan yol projemiz. Bu yol projemizin yapımı etap etap yapılarak en kısa sürede tamamlanacak. Çardaktepe’den Tayakadın’a doğru giden yol ihalemiz ise yapıldı. Bu yıl içerisinde, yol genişleme çalışması şeklinde yapımına başlanacak” şeklinde konuştu.

Hadımköy Yol Projeleri

Hadımköy civarında yapılacak yol projelerinden bahseden Başkan Baltacı; “Yeşilbayır’dan başlayarak Bahşayış’a giden yolumuzun geçen sene kısmen alt yapısını yaptık. İlçe merkezine bağlanacak yol çalışmamızın yapım aşamasına bu sene geçilecek.”

Hadımköy’deki yolların yapımıyla büyük ölçüde anayol problemimiz ortadan kalkacak diyen Başkan Baltacı; “Ömerli’den başlayarak Başakşehir’e kadar uzanacak yol yapım çalışmamıza bu sene içerisinde başlanacak.” Başkan Baltacı, İlçede yapımı devam eden ve yapımına başlanacak yol projelerinin görev süresi içerisinde biteceğini söyledi.

Alt Yapı Projeleri

İlçedeki alt yapı çalışmalarına değinen Başkan Baltacı; “Mahallerimizin yaşadığı atık su sorununun çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl sonunda atık su sorunu ortadan kalkacak” dedi.

Doğalgaz yatırımlarının da devam ettiğini vurgulayan Başkan Baltacı; “İmrahor’da çalışmalar devam ediyor. Bu sene içerisinde ise; Tayakadın Mahallesi ile Terkos Mahallesi ve Baklalı Köyü ile Boyalık Köyü’nde doğalgaz yatırımlarımız başlayacak.”

İçme suyu hattının yapımına değinen Başkan Baltacı; “Deliklikaya, İmrahor, Tayakadın ve Sazlıbosna Mahallerimizde iyileştirme çalışmalarına devam ediliyor” diye belirtti.

Geçen sene büyük oranda BEDAŞ tarafından elektrik hatları yer altına alınma çalışması yapıldığını dile getiren Başkan Baltacı; “Bu sene ise, büyük caddelerimizde yine elektrik hatlarının yer altına alınma çalışması devam edecek. Geçen sene mahallelerimizde yaşanan trafo sorunlarını en aza indirdik. Bu sene ise trafo sorunu yaşayan mahallerimi belirledik. Trafo konulacak yerler belediyemiz tarafından tahsis edilerek, BEDAŞ tarafından konulacak trafolarla da elektrik sorunumuz ortadan kalkacak ” dedi.

Yönetim Merkezi ve Alt Meydan Projeleri

Yönetim merkezi ve alt meydan projelerinden bahseden Başkan Haşim Baltacı; “Türkiye’de ve İstanbul’da eşine az rastlanan; içerisinde idari merkezinden tutunda alış veriş merkezine kadar her yapıyı barındıran yönetim merkezimiz, Taşoluk Yeşil Camii arkasına inşa edilecek. Kaymakamlık, belediye binası, emniyet müdürlüğü, kültürel tesisler, ticarethaneler meydan ve çevre düzenlemesi gibi bir alanları kapsayan ve 80 bin m² alan üzerinde yapılacak olan yönetim merkezimizin de ihale aşamasına gelindi. Temmuz Ayı’nda ihalesi yapılarak Eylül Ayı’nda bir aksilik çıkmazsa yapımına başlanacak. Ayrıca eski beldelerimizde meydan projesi çalışmalarına başladık. İhalesi tamamlanan alt meydan çalışmalarına birkaç ay içerisinde başlanacak. Haraççı, Durusu, Hadımköy, Boğazköy ve Bolluca alt meydan çalışmaları yapılacak. Bu alt meydanların içerisinde en büyük ölçekli olanı Hadımköy Meydanı’dır. Hadımköy Meydan Projesi, cami inşaatının da devam ettiği bölgeden başlayarak demir yolu boyunca devam ederek eski camiyi de içerisine bulunan bir alan düzenleme projesi. İçerisinde ticari üniteleri de barındıracak projeler Ağustos Ayı’nda başlayarak görev süremiz içerisinde bitecek” diye sözlerine devam etti.

Büyük Şehir Parkları Yolda

İlçede yapılacak şehir parkları hakkında bilgi veren Başkan Baltacı; “Ömerli ve Deliklikaya Mahallerine hizmet verecek 25 bin m²’lik şehir parkı projemiz var. Bu projemizin yapımı en kısa zamanda başlayacak. Arnavutköy Merkez’de yapılacak parkımız ise; Devlet Hastanesi karşısındaki alanda yapımına başlanacak olan 90 bin m² lik bölge parkımız. Bir diğer parkımız ise KİPTAŞ konutlarının oradan başlayarak Ebu Bekir Sıddık Cami’ne kadar devam eden ve Mustafa Kemal ile Taşoluk Mahallerini içerisine alan vadiyi ıslah ederek yapılacak 70 bin m²’lik şehir parkımız.”

Karaburun Turizm Projesi

Toplantıda Karaburun Mahallesi hakkında da konuşan Başkan Baltacı; “ Karaburun bölgemizin turizme kazandırılması için; liman, köy merkezi ve balıkçı barınağının olduğu yeri içine alan düzenleme çalışmasını, Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla görüştük. Bölgemiz de hayata geçireceğimiz projeyle, Karaburun sahilini de turizme kazandırmış olacağız”

Muhtarlık Binaları Yapım Aşamasında

Mahalle muhtar binalarının yapımına da değinen Başkan Baltacı; “Dernek kararıyla yapımına başlanan 14 mahalle muhtarlığı 2 odadan oluşarak yapılmakta. Öncelikli olarak ihtiyacı olan mahallerimize, mahalle muhtarlıkları yapılarak teslim edilecek. 2. Etapta ise diğer mahallerimize binaları yapılarak muhtarlarımıza devredilecek” diye sözlerini tamamladı.

Arnavutköy Rehberi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153