banner171

Böylesine Bir İlk Arnavutköy'de Olacak

Dev projelerle yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Arnavutköy, Arnavutköy Belediyesi’nin yapacağı Yönetim Kampüsü ile adından söz ettirmeye devam edecek.

 Böylesine Bir İlk Arnavutköy'de  Olacak
 Türkiye’nin sayılı projelerine imza atan, Arnavutköy’ün daha modern bir kent olabilmesi için çalışmalarını hızla sürdüren Arnavutköy Belediyesi, ilçeye hizmet verecek ‘Yönetim Merkezi’ ile gelecek için önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.
Arnavutköy Belediyesi tarafından Taşoluk Bölgesinde  yapımına başlanacak olan yönetim kompleksinin projesi tamamlandı ve ihale aşamasına gelindi. Türkiye de eşine az rastlanan bu projenin içerisinde; Kaymakamlık, Emniyet, Belediye Hizmet Binası ve Meclis Salonu, Kültürel ve Sosyal Merkez (Kapalı Yüzme Havuzu, Spor Üniteleri,700 kişilik Konferans Salonu ve Gençlik Merkezleri) Nikâh ve Düğün Salonu yer alacak.

Ayrıca yönetim merkezinin gece ve gündüz canlı kalması amacı ile ticari üniteler (ofis, alışveriş merkezleri vb.) kent parkı, açık alan ve meydanlar da halkın hizmetinde olacak. Çevre düzenlemesi ve meydanları ile birlikte 80.000 m² alanı kapsayacak olan kompleksin, ihale aşamasının ardından hemen yapım sürecine gireceği öngörülüyor.

Günü Değil, Geleceği Kurtaran Proje

İlçe olduktan sonra büyük bir belediye hizmet binası ihtiyacı doğan Arnavutköy’de, bu ihtiyacın karşılanması için titizlikle çalışmalar yürütüldü. Arnavutköy Belediyesinin Türkiye’nin önde gelen Mimarlarının katılımları ile çalışmalarını yürüttüğü projede, yönetim yeri kavramlarına farklı bir bakış açısı getirildi. Klasik yönetim yeri anlayışının dışında vatandaşların resmi işlemlerinin tümünü gerçekleştirebileceği bir merkezin dışında, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılayabilecekleri bir yapı tasarlandı.

Proje bu yönü ile vatandaşların Sosyal, Kültürel ve Kamu ile ilgili ihtiyaçlarına cevap verebileceği gibi, Arnavutköy’ün stratejik konumunun getirdiği gelişimi de uzun yıllar karşılayabilecek “günü değil geleceği kurtaran” bir anlayış ile tasarlanmıştır.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2012, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153