banner171

Bayrampaşa'da kamyonet kasabı

Bayrampaşa'da hijyen denetimine çıkan belediye ekipleri bir cami önünde duran bir kamyonetin arkasında et satıldığını görünce şok geçirdi.

Bayrampaşa'da kamyonet kasabı
Bayrampaşa'da hijyen denetimine çıkan belediye ekipleri bir cami önünde duran bir kamyonetin arkasında et satıldığını görünce şok geçirdi.

Bayrampaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kartaltepe Mahallesi'nde kamyonetin önündeki kalabalıktan şüphelendi. Yapılan incelemede Galip Bahçıvan isimli vatandaşın Kırklareli Pınarhisar'dan getirdiği etleri kamyonetin kasasında sattığı ortaya çıktı. Kaçak kesilen etlerin ve bu etlerden çekilen kıymaların hijyen olmayan ortamda vatandaşa satıldığını belirlendi. Sucuk, pastırma ve peynir gibi gıdaların da sahte etiketlerle satıldığını gören ekipler kamyonetteki tüm ürünlere el kondu. Bahçıvan hakkında yasal işlem başlatıldı. Vatan Mahallesi'ndeki bir kasaba düzenlenen baskında ise yaklaşık 200 kilo etin sağlıksız koşullarda depolandığı belirlendi. Etlerden alınan numuneler tahlil için laboratuvara gönderildi. Tahlil sonuçlarına göre etler bozuktu. Mühürlenen kasabın çalışma ruhsatı iptal edildi. Vatandaşın sağlını hiçe sayarak sağlıksız koşullarda üretim ve satış yapan kasap hakkında yasal işlem yapıldı.

NE ETİ BELLİ DEĞİL

Bayrampaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Yalçın Sırakaya, "Kasada ele geçirilen etlerin yetkili kurumlar tarafından damgalanmadığını, şahsın kendi marifetiyle etleri damgaladığını gördük. Bu etler ne etidir, hangi şartlarda nasıl kesilmiş bunları bilmiyoruz. Ürünlerin üzerinde üretim tarihi ve son kullanma tarihi bilgileri de bulunmuyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153