banner171

Bayrampaşa'da Kazım Koyuncu Anısına Karadeniz'e Pedal Çeviriyorlar!

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin sponsorluğunda 1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu düzenlendi

Bayrampaşa'da Kazım Koyuncu Anısına Karadeniz'e Pedal Çeviriyorlar!
İstanbul Bayrampaşa'dan  yola çıkan 3 bisikletçi, kanserden vefat eden sanatçı Kazım Koyuncu'yu anmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla Artvin'e kadar bin 500 kilometre pedal çevirecek. Şu ana kadar yaklaşık 300 kilometre yol kat eden bisikletçiler, gittikleri yerlerdeki vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin sponsorluğunda 1. Kazım Koyuncu Karadeniz Bisiklet Turu düzenlendi. İstanbul'dan yola çıkarak yaklaşık 300 kilometre yol kat eden Cengiz Yargıç, Gönül Tekeş ve Ergun Oskay isimli bisikletçiler, Zonguldak Valiliği önünde gençlerle buluştu.

Tur hakkında gazetecilere bilgi veren Gönül Tekeş, "Amacımız Kazım Koyuncu'yu anmak ve kansere dikkat çekmek. İstanbul'dan başladığımız bisiklet turumuza, Kocaeli, Karasu, Alaplı ve Zonguldak ile devam ediyoruz. Biz kansere dikkat çekmek adına bin 500 kilometre pedallamak için İstanbul'dan Artvin'e yola çıktık. Burada okullara gidip öğrencilerimize kansere yakalanmamak için neler yapılabilir ve erken tanı üzerine bilgi veriyoruz. Hastanelerdeki onkoloji servislerine gidip hastalara moral vermeye çalışıyoruz. Tur boyunca 24 il ve ilçede konaklayacağız." dedi.

Cengiz Yargıç ise şunları söyledi: "Bu bir farkındalık projesidir. Kanser vakaları Karadeniz'de çok arttı. Bunun için de elimizden geldiği kadar farkındalık oluşturuyoruz. Kanser herkesin başına gelebilir. Ayrıca Kazım Koyuncu kanserden kaybettiğimiz çok önemli bir sanatçımız. Gittiğimiz yerlerde halktan da çok büyük destek görüyoruz."

Valilik tören alanında tur atarak Atatürk Anıtı altında hatıra fotoğrafı çektiren bisikletçiler, daha sonra öğrencilere broşür dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2012, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153