banner171

Bayrampaşa'da Öğrencilerin Yangın Tatbikatı Nefes Kesti

Bayrampaşa'da, lise öğrencileri yangın ve deprem tatbikatı yaptı.

Bayrampaşa'da Öğrencilerin Yangın Tatbikatı Nefes Kesti
 Yangın söndürüp, katlarda mahsur kalan yaralıları kurtaran öğrencilerin tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Bayrampaşa Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi sivil savunma ekipleri, lise öğrencilerinin de katılımıyla yangın ve deprem tatbikatı yaptı. Tatbikatta, itfaiye ve sağlık ekipleri de bulundu. Senaryo gereği binada önce yangın çıkartıldı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Daha sonra binada mahsur kalanlar ve yaralılar kurtarıldı. Profesyonel arama kurtarma ekibi, özel eğitimli lise öğrencileri ve sivil savunma birimleri ile gerçekleştirilen kurtarma operasyonu, gerçek bir afet ortamını andırdı.

Bayrampaşa Şehit Büyükelçi İsmail Erez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü'nde okuyan 20 öğrenci, depremden zarar gören 4 katlı, 3 ayrı binadan sedye ile yaralı kurtardı. Öğrencilerin raylı sistemle binadan indirdiği yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Son olarak, bina güvenliğinin sağlanmasının ardından ekipler halatlarla binadan indi.

Tatbikatta görevli olan öğrenciler, eğitim almalarına rağmen eksiklikleri olabileceğini söyledi. Öğrenciler, "Bir insanın hayatını kurtarmak çok güzel. Bugün iniş ve yatay geçiş yapıp kazazede kurtaracağız. Bize öğretilenleri en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Başımıza küçük bir iş geldiğinde bile acısını çekiyoruz." dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de olay yerine gelerek tatbikatı yakından inceledi. Aydıner, "Bu tatbikatta bina içerisinde kalan vatandaşlar kurtarıldı. Bu gerçek de olabilirdi. Gerçeğe bir ön hazırlık yaptık. Yarın olası bir depremde bunlara hazırlıklı olarak ekiplerimizi organize ediyoruz. Özellikle biz Bayrampaşa Belediyesi olarak, 11 mahallemizde arama ve kurtarma konteynerimiz bulunuyor." şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153