banner171

BAYRAMPAŞALI KADINLAR OKUYOR

BAYRAMPAŞA’DA KÜLTÜR-SANAT DOLU GÜNLER BAŞLADI

BAYRAMPAŞALI KADINLAR OKUYOR
 8-15 OCAK KÜLTÜR SANAT PROGRAMIMIZ
Bayrampaşa Belediyesi, yeni yılda da Bayrampaşalıları dopdolu kültür-sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. Yıl boyunca gerçekleştirilecek olan çocuk ve yetişkin tiyatroları, interaktif şovlar, geziler, konserler, seminerler ve konferanslar yürekleri ısıtacak türden.

KANUNİ DÖNEMİ MİMAR SİNAN CAMİİLERİ GEZİLİYOR
Yoğun istek üzerine Yuşa Tepesi ve Tarihi Yarımada gezileri yeni yılda da devam ediyor. Rehber eşliğinde düzenlenen Tarihi Yarımada Gezisi kapsamında; Mimar Sinan’ın muhteşem eserleri Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii, Valen Su Kemerleri, Şehzade Camii, Kalenderiye Camii, Süleymaniye Camii ve Külliyesi gezilebilecek. Ayrıca Mimar Sinan’ın türbesi ziyaret edilebilecek.

Tarihi Yarımada Gezisi için, gezi günlerinde, saat 11.30’da Bayrampaşa Belediyesi önünden otobüs kaldırılacak.

Öte yandan Panorama 1453 Tarih Müzesi gezisi de başlamıştır. Tarih Müzesi gezisi pazartesi ve cuma günleri yapılmaktadır.

Gezilere katılmak isteyen vatandaşlar, 444 1 990 numaralı Çağrı Merkezini arayarak veya Bayrampaşa Belediyesi’nin giriş katında bulunan Akıllı Kent Hizmet Servisine gelerek kayıtlarını yaptırabilecekler.

BAYRAMPAŞALI ÇOCUKLAR BU YIL DA ÇOK EĞLENECEK
11 Ocak Cumartesi günü Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nda 13.30 ve 15.00 seanslarıyla Prof. Dr. Muharrem Ergin İlkokulu tiyatro grubu tarafından Obez Tavşan Avcıya Karşı isimli çocuk oyunu sahnelenecek.

12 Ocak Pazar günü saat 13.30 ve 14.30’da Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Kukla Gösterisi ve İnteraktif Şovlar ile çocuklar, katılımcılık, paylaşımcılık ve arkadaşlık gibi sosyal roller üstlenerek eğlenmenin hazzını ve öğrenmenin mutluluğunu yaşayacaklar.

BİR YUDUM KAHVE TADINDA SANAT
Açılışı Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner tarafından gerçekleştirilen ve içinde 50’ye yakın Nurdan Çobanoğlu imzalı resim bulunan Bir Yudum Kahve Tadında Sanat isimli sergi, 10 Ocak’a kadar Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM) Fuaye Alanı’nda gezilebilecek.

BAYRAMPAŞALI KADINLAR OKUYOR
Ayrıca her pazartesi Bayrampaşa Kadın Düşünce Platformu’nun Şehr-i Nisa konuşmaları kapsamında düzenlediği bayanlara yönelik Türk edebiyatı üzerine konuşmalar 13.00-16.00 saatleri arasında BAYGEM’de, her salı ise erkeklere yönelik Türk tarihini konu alan konferanslar 19.00-21.00 saatleri arasında Pusula Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği’nde gerçekleştirilecek.

Halka açık olarak gerçekleştirilen etkinliklerin tamamı ücretsizdir.


Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153