banner171

BELEDİYE'DEN DÜNYA SATRANÇ OLİMPİYATLARINA TAM DESTEK

40. Dünya Satranç ve Dünya 16 yaş altı Satranç Olimpiyatları resmen başladı

BELEDİYE'DEN DÜNYA SATRANÇ OLİMPİYATLARINA TAM DESTEK

Olimpiyatların açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, FIDA (Dünya Satranç Federasyonu) Başkanı Kirsan Ilymzhinov, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner birlikte gerçekleştirdi.
Spora ve sporcuya verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren Bayrampaşa Belediyesi, bu kez de satranç olimpiyatlarını yakından takip ediyor. Başkan Atila Aydıner’in açılış programlarına katılarak desteklediği satranç olimpiyatlarına Bayrampaşa Belediyesi de malzeme desteği veriyor.

40. Dünya Satranç Olimpiyatı'nın açılış töreni İstanbul WOW Hotel’de yapıldı. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın yanı sıra siyaset, spor ve sanat dünyasından önemli isimler katıldı. Türkiye ile birlikte 161 ülkenin katıldığı olimpiyatlarda bin 800 sporcu kıyasıya yarışacak. İstanbul'un ilk kez ev sahipliği yapacağı 40. Dünya Satranç Olimpiyatı 9 Eylül’de sona erecek.

Renkli görüntülere sahne olan açılışta dans ekibi, Türkiye’nin yöresel renklerinin senfonisi eşliğinde yerli ve yabancı bütün sporculara görsel bir şölen sundu.

40. Dünya Satranç Olimpiyatı'nın açılış töreninin ardından 16 yaş altı Satranç Olimpiyatı’nın açılışına katılan Başkan Aydıner, “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmak bizleri onurlandırıyor. Bu anlamlı etkinliğin ülkemizde yapılmasında büyük katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı’ya ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Satrancın bir zekâ oyunu olduğunu ifade eden Aydıner, satrancın bireylere stratejik düşünme, kendine güvenme ve karar alma yeteneği kazandırdığını söyledi. Toplum içinde başarılı olmak isteyen gençlere satranç oynamalarını tavsiye eden Aydıner, olimpiyatlara katılan sporcularımıza da başarılar diledi.

“SİZLERİ BU SEVGİ ÜLKESİNDE AĞIRLAMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Açılış senfonisisin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, 40. Satranç Olimpiyatı'nın İstanbul'da düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek gelecekte de satrancı tüm ülkeye yaymak adına Türkiye Satranç Federasyonu'na olan desteklerinin devam edeceğinin teminatını verdi.

Türkiye’nin bir dostluk ve kardeşlik ülkesi olduğunu söyleyen Bakan Kılıç , “Bizim coğrafyamız din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmaksızın bütün insanlığa kapılarını açan bir coğrafyadır. Bu bağlamda sizleri sevginin, saygının ve barışın ülkesi Türkiye’de ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bu organizasyonda katkısı bulunana herkese çok teşekkür ediyorum. 40. Dünya Satranç Organizasyonu’nun en büyük destekçisi biziz. İstiyorum ki her Türk genci hayatının bir karesinde bir akıl, zekâ ve strateji oyunu olan satrancı oynasın. Unutmayalım ki satranç aynı zamanda ahlak ve disiplin sporudur” şeklinde konuştu.

TÜRK TAKIMI OLDUKÇA İDDİALI

Türkiye Satranç Federasyonu bu yıl takımlarıyla oldukça iddialı. A takımlarımız ile beraber bu turnuvada mücadele edecek takımları B ve C olarak adlandırmak yerine 2016 ve 2023 isimleriyle gelecek önemli seneleri vurgulayan federasyon, genç yeteneklerden oluşan ikişer takım kurdu.

Takımlar arasında en büyük sembolik değer 2023 takımlarına ait. Olimpiyat tarihindeki en genç takımın sporcuları olan ve henüz 8-11 yaşları arasında olan minik devler görünüşlerine aldanan birçok sporcunun canını yakacak gibi. Cumhuriyetimizin 100. yılı için atılan bu adım, satranca verilen değerin güzel bir göstergesi olmakla birlikte bu sporun çocuklar arasında yayılması için de çok büyük bir önem teşkil ediyor.


Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2012, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153