banner171

CHP 2.bölgede 12 tane Milletvekili çıkarır mı?

Köşe komşularım Mahmut yeter ve Faruk Aydemir’in aksine ben bu seçimde asıl sürprizin CHP tarafından yapılacağını ve bölgede ciddi anlamda bir oy artışı yaşayacağını düşünüyorum.

CHP listesinin en başından Kemal Kılıçdaroğlu var. Her ne kadar kağıttepe diyecek kadar bölgeye yabancı ise de, Sayın Kılıçdaroğlu, Aday olduğu İBB seçimlerinde oldukça iyi bir oy almıştır bu bölgede. Şişli, Beşiktaş gibi bölgelerde % 70’ler civarı oy alan bir CHP’nin yanı sıra Sarıyer’i kazanmış, Beyoğlu direkten dönmüş ve Bayrampaşa, Zeytinburnu, Eyüp, Kâğıthane gibi bölgelerde ciddi oy artışı sağlamış bir CHP vardı 2009 yerel seçimlerinde.

Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin listelerinin oluşturdular. Bu bölgenin en ağır topu şüphesiz Sayın Kılıçdaroğlu olacaktır. Ayrıca Sezgin Tanrıkulu ve Aydın ayadın gibi isimler bölgede etki oluşturacaklardır.

Mehmet Sevigen ve Ali Topuz gibi isimlerin aday olmaması bir kırgınlık yaratsa da oy verecekler yine CHP’ye oy vereceklerdir. Bununla birlikte Bayrampaşa belediye başkanlığında kıran kırana bir yarış çıkaran Bahri Sipahi’yi listede 10 numaraya koyarak bence psikolojik sınırını çizmiş oldu CHP.

Bölgede ciddi bir Rumeli ağırlığını toplayacağına şüphe etmediğim Bahri sipahi, bayrampaşanın CHP’nin model çalışma alanı seçilmesiyle partinin oylarını oylarını yükseltecektir.

Bölgede önemli bir siyasi figür olan Çetin Soysal ise bence Bahri Sipahinin performansına bağlı olarak ya çıkabilecektir, ya çıkamayacaktır. Partisine çok güvenen CHP’li arkadaşlarımızla 12 tane Milletvekili çıkaramayacaklarına iddiaya girdim. Bence bu bölgede oy artışı sanılandan yüksek olmakla beraber, yine de bu sayıda bir milletvekili çıkaramayacaklardır.

Fikri Akyüz’ün Listeye gireceği konusunda kaybettiğim gömleği, inşallah CHP’li dostlarımdan tekrar kazanacağım.

Ben bu konuda herkesle bahse açığım.

YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153