banner171

Dolly öldü:14 Şubat

 Dünyanın ilk kopya memelisi olarak tarihe geçen koyun 'Dolly' kronik bir akciğer rahatsızlığı nedeniyle 14 Şubat’ta öldü. İskoçya'nın başkenti Edinburg'da Roslin Enstitüsü tarafından 5 Haziran 1996 da bir koyunun göğüs hücrelerinden kopyalanmıştı. Bir koyunun ortalama ömrü 12-15 yıl iken Dolly altı yıl yaşamıştı. Ömrünün baharında… Ahh Dolly ahh… 

14 Şubat’ın bir diğer önemi de Sevgililer Günü olmasıdır. Her yıl 14 Şubat birçok ülkede kutlanan özel bir harcama günüdür. Eğer harcama yapılmadıysa özel bir tartışma günüdür. 14 Şubat’ta en çok sevdiğini çok özel hediye ve jestlerle ispatlamazsan o gün eşin veya sevgilin her kimse Dolly için üzülüp ağlayabilir.  Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, “Aziz Valentin Günü” müslüman ülkemizi de kuşatıverdi. Tarihe baktığımızda geçmişi Antik Çağ’da farklı, Orta Çağ’da farklı amaçlara hizmet eden 14 Şubat, günümüzde tüketim sektörüne dönüştü. Belki bazılarına klişe gelecek bir söz var ki; sevgi bir güne özelmiş gibi bu günde kutlama yapılması doğru değildir. Hele hele sürekli diğer ülkelerden bize ithal edilmiş günler. Hangi maksat ve amaçla özel gün oldular bilmiyoruz ama kulağımıza hoş geliyor.

Hele bir de yapılan reklamlar çok iç acıtıcı. Sevgini bu hediyeyle belli et annene, babana, öğretmenine, eşine… 
İnancımıza göre dünyanın kurulma nedeni sevgidir. Her ne kadar günümüzde içi boşaltıldıysa da o duyguyu tüm insanlar yaşarlar. Sevgi sözle veya hediyeyle bir gün de olmaz. Samimiyet, hoşgörü, güven, saygı ve dürüstlükle her zaman olmalı. 
Hıı unutmadan birde 14 Şubat’ta Amine’ye mutlu yıllar dilerim. İyi ki doğdun ve iyi ki bu yazıyı yazmama ilham verdin.
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153