banner171

İnönü Stadı'ndaki skandalın perde arkası

İnönü Stadı'ndaki skandalın perde arkası

İnönü Stadı'ndaki skandalın perde arkası

Drenaj sistemi en son 2004'te saha zemini aşağı çekildiğinde elden geçti. Son 2.5 yıldır da hiç çalışmıyor. Yağmur yağdığında 500 delik açılıyordu. İşte dev derbinin oynanmamasının nedeni.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ertelenmesinin ardından gözler İnönü Stadı'na çevrildi. Stadın drenaj (su tahliye) sisteminin, çimlerin en son 2004 yılında saha zemini aşağı indirildiğinde değiştirildiği ortaya çıktı. Bu da 8 yıldır drenaj sisteminin elden geçmediğini gözler önüne serdi. Bu kadar sene geçmesine rağmen sistemin yenilenmemesi erteleme kararının alınmasında başrolü oynadı. Ayrıca stadın yeniden yapılacak olması, tam 2,5 sezondur çalışmayan drenaj sisteminin arka plana itilmesine neden oldu.

Siyah-Beyazlı eski yönetim, yağmurlu karşılaşmalarda saha içinde suni drenaj sistemi oluşturarak önlem aldığı belirtildi. Saha içine ise 500 delik açılıp, bu deliklerin içine kum koyularak suni drenaj sisteminin oluşturulduğu öğrenildi.

Eski yönetim ön hazırlık yapıyordu

Böylece çimin 6-7 santim altında 1.5 santim kalınlığında bir katman tabakası oluşuyordu. Burası da delinerek suyun tahliyesi sağlanıyordu. Drenaj sistemini çalışmadığını bilen eski yöneticiler İnönü'de oynanacak maçlardan bir hafta önceden hava durumunu raporlarını alıp ön çalışma yaptıkları da öğrenildi. İki sezon önce İnönü Stadı'nda oynanan Bursaspor maçında da etkili bir yağmur yağmıştı. Ancak saha içinde yapılan 500 suni drenaj maçı oynatmaya yetmişti

Maliyeti 500-600 bin lira

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre drenaj sisteminin ve çimin değiştirilmesinin maliyetinin 500-600 bin lirayı bulduğu belirtildi. 2004'ten beri sadece kale önlerindeki çimler değiştirildiği belirtilirken, bunun nedenin olarak ise 2010 yılında İnönü Stadı'nda yapılan Metallica konserinde zeminin ağır şekilde bozulmuş olması gösterildi. (Orçun Özateş - Bugün)



Kaynak : //www.spor3.com/inonu-stadindaki-skandalin-perde-arkasi-1293941h.htm#ixzz1sCHpqtkS

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153