banner171

Tek tıkla ekonomi gündemi

Tek tıkla ekonomi gündemi

Tek tıkla ekonomi gündemi

Ekonomist Atilla Yeşilada, zayıf dolar ve İspanya'daki faiz krizinin altına destek sağlayacağının altını çizerek, altının 1,900 doları kısa vadede göremeyeceğini söyledi.

Atilla Yeşilada, zayıf ABD doları, İspanya'nın faiz krizi ve beklentilerin altında kalan ABD milli gelir verisinin ardından yeniden canlanan FED'in parasal genişleme yapacağı umudunun altına destek sağladığını söyledi.

1,660 dolar seviyelerinden işlem görüyor

Altın yaklaşık üç ay önce zirvesine çıkarak, 1,800 ile 1,900 dolara kadar tırmanmıştı. Bugünlerde ise altın onsu 1,660 dolardan ve dar aralıkta işlem görüyor. Yeşilada, altının kısa vadede eski zirvelerine yaklaşacağı umudunu düşünen kimsenin olmadığına dikkat çekti.

Altında uzun vadeli pozisyonlar azalıyor

Futures piyasalarda (vadeli işlemler) traderlerin uzun pozisyonlarını son dört haftada üçüncü kez azalttıklarını ifade ederek, teknik analiz uzmanlarının altında gerilemenin 1,520 dolara kadar süreceği görüşünde olduğunu belirtti.

Altını bu hafta yukarı tetikleyecek veriler

Atilla Yeşilada, ABD Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) verisinin zayıf olmasına rağmen, Amerika Merkez Bankası'nın (FED) henüz parasal genişleme yapmasını gerektirecek kadar olumsuz olmadığını söyledi.

Bu hafta altında yukarı hareketi tetikleyecek verilere dikkat çeken ekonomist Yeşilada, ABD'den gelecek ISM ve tarım dışı istihdam datalarında bozulmanın doları zayıflatmak yoluyla altına yarayacağını ifade etti. Ayrıca, Avrupa'da ise İspanya'daki Devlet İç Borçlanma Senetleri krizinin İtalya'ya bulaşmasının altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyeceğini vurguladı.

Yeşilada, euro/dolar paritesinin 1,32 seviyelerini yukarı kırsa bile, doların daha fazla güç kaybedeceğine yönelik belirgin nedenler olmadığını söyleyerek şöyle yazdı:

"Euro/dolar için kritik tarih AMB faiz kararı ardından Draghi açıklamaları. LTRO henüz gündemde değil. AMB’nın AB’deki resesyon yüzünden parasal gevşemeye geçeceği beklentisi hem dolar hem de altına yarayabilir, fakat Draghi bu hafta bu yönde sinyal vermez."



Kaynak : //www.internethaber.com/imkb-borsa-altin-dolar-doviz-euro-avro-piyasa-ekonomi-makro-mikro--422165h.htm#ixzz1te3ZtAsv

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153