banner171

Tek tıkla Türkiye'nin ekonomi gündemi

Tek tıkla Türkiye'nin ekonomi gündemi

Tek tıkla Türkiye'nin ekonomi gündemi

Hükümet ile memurlar arasında toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor ama memura zam konusunda hala anlaşma sağlanamadı. Hükümet 3+3'de ısrarlı... Sendikalar ise Bakan Çelik'ten "insan onurunu" esas alan bir hesap makinasıyla masaya gelmesini bekliyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,

''Şu ana kadar bize yapılan teklifler, bütçe ve mali disiplini esas alan teklifler. Şimdi bütçe ve mali disiplini esas alan hesap makinesi yerine insanı, insan onurunu, çalışanların geçim standardını esas alan hesap makinesini çalıştırma zamanı. Sayın Bakanımızın, bu hesap makinesini çalıştırarak masaya gelmesini, müzakereleri bu doğrultuda yürütmesini teklif ediyorum'' dedi.

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında yedinci oturum başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapıyor.

Görüşme öncesinde gazetecilere açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Kamu İşveren Heyeti'nin yaptığı teklifin yeterli olmadığını düşündüklerini söyledi.

Hükümetin teklifi karşısında açıkladıkları eyleme çok daha önce karar verdiklerin belirten Gündoğdu, ''3 3 olduğu için 'dağ fare bile doğurmadı' dedik. 4 4 gelseydi 'dağ fare doğurdu' diyecektik. 5 5 gelseydi, 'evet hükümet 2012 yılında kendisinin belirlediği yeniden değerleme oranı olan 10,26'yı bilerek, onu tanıyarak, o aranda zamla geldi, bu müzakere edilebilir' diyecektik, ona göre müzakere sürecimizi hayata geçirecektik'' diye konuştu.



Kaynak : //www.internethaber.com/ekonomi-borsa-yunanistan-hisse-senedi-imkb-avrupa-memur-basbakan-recep-tayyip-er-427223h.htm#ixzz1vEe4R8yT

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153