banner171

Ak Parti'nin Eyüp Bilmecesi..!

19 Ocak'ta Ak Parti tarafından İlçe Belediye Başkan Adayları açıklanmıştı.Aralarında Eyüp'ün de bulunduğu 4 ilçe ise netlik kazanmadı.Bu ilçelerde yeniden anketlerin yapılıp,gelen neticeler ile son kararın verileceği belirtildi.

Ak Parti'nin Eyüp Bilmecesi..!
 BİLMECENİN NEDENLERİ.
2009 seçimlerine ilçe de 15 yıl Belediye Başkanlığı yapmış Ahmet GENÇ isminden vazgeçerek,ilçe dışından bir aday ile yarışa katılan Ak Parti;günün koşulları ve rüzgarı ile seçimleri kazanmayı başarmıştı.Burun mesafesi farkı ile seçimi kazanan Başkan İsmail KAVUNCU 5 yıllık süre içersinde ilçe halkı ile sıcak temas kuramadı yada ilçe halkı Başkan'ı kabullenemedi.İlçe'nin içinden bir adayın çıkması noktasında hassasiyetlerin daha da arttığı şu günlerde Ak Parti Adayını belirlemede beklendiği gibi zorlanıyor.Seçimi kaybetmenin faturasının çok ağır olacağı Eyüp'te doğru adayı bulmak için,geçtiğimiz hafta Başbakanın da katıldığı Seçim Üst Kurulu toplantısından Eyüp için bir aday çıkmadı.
Hafta başı yapılmaya başlanan anketlerin neticesinde bu hafta sonuna kadar adayın netleşeceği ise gelen bilgiler arasında.

EYÜP'lü ADAYLAR ÖN PLANA ÇIKTI.

Diğer partilerin Eyüp'lü adaylar ile seçime katılmaları ve geçdiğimiz dönem yaşanan İsmail KAVUNCU tecrübesi sonrası,Ak Parti'nin Eyüp kökenli bir adayın üzerinde duracağı,sürecin bu denli uzamasına da neden olduğu yorumları yapılıyor.Meclis üyeleri listelerinin de aynı yaklaşımla oluşturulacağı,bunun ile beraber tespit edilecek adayın hem Eyüp'lü Hem de Karadenizli olması kriterinin de sorgulanması gerektiği sıkça konuşuluyor.

İlçe Başkanlığından istifa ederek Aday Adaylığını sürecin sonuna doğru açıklayan ve bazı çevrelerce tepki ile beraber dikkatleri de üzerine çeken Seçkin TURAN,genç,dinamik ve aktif görüntüsü ile yoluna devam ediyor.Bilindiği üzere Ak Parti Eyüp İlçe Teşkilatının da genç başkanı desteklemiş olması 19 Ocak tarihinde Seçim Üst Kurulunun Seçkin TURAN ismini açıklamasına yetmedi.Belediyecilik tecrübesinin bulunmadığı Başkanın,etrafının tecrübeli isimler ile donatılarak aday gösterilebileceği yorumları yapılıyor. 

Bir diğer aday ise Deniz KÖKEN.Bitmeyen bir istek ve aşk ile yeniden aday adayı olan KÖKEN,ilçenin yakından tanıdığı isimlerden.Çalışmalarına 8 ay önce başlayan Deniz KÖKEN,belediyecilik tecrübesini mesleki anlamda zenginleştirmiş bir aday.İlçeyi gerek coğrafi veya fiziki gerekse de domografik olarak iyi tanıyan Deniz KÖKEN'in de ismi kulislere göre masada ki tercihler den bir tanesi.

Ve.. Ahmet GENÇ.İsmi son haftalarda en çok konuşulan isimlerin arasında.Siyasi tecrübesi ile aday adaylığı sürecinde hiç agresif davranmayarak,duruşunu ve tutumunu sakinlik üzerine kuran GENÇ,Ak Parti ye seçim kazandıracak bir isim olarak yeniden gündemde.

İlçenin değil ama bölgenin insanıyım diye Eyüp'te Başkanlığa talip olan Temel BAŞALAN ise hiç kuşkusuz süreç içersinde özverili ve disipli çalışan aday adaylarının başında geliyor.Belediyecilik tecrübesi ile beraber ciddi projeler de hazırlayan BAŞALAN,kısa zamanda tüm stk'lara ulaşarak kendini tanıtmayı başardı.

İLÇE HALKI ENDİŞELİ.

Ak Parti dışında diğer partilerin adayları açıklandı.Seçime çok az bir zaman kalmış olmasına rağmen,İktidar Partisinin adayını belirlememiş olması hem ilçe de hemde Ak Partili aday adayları arasında gerginliğin artmasına neden oluyor.Kalan bu az zaman da ilçe halkı Eyüp'ün sorunlarının ve yeni yapılacak projelerinin konuşulmasını istiyor.









Kaynak : eflatun haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153