banner171

Çanakkale savaşı Haliç'te

Çanakkale zaferinin 98. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Çanakkale Savaşı Haliç sahilinde canlandırılacak.

Çanakkale savaşı Haliç'te
 Eyüp Belediyesi Çanakkale zaferinin 98. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Çanakkale savaşı Eyüp Haliç sahilinde canlandıracak. Profesyonel tiyatro oyuncularının canlandıracağı Çanakkale destanının bugün yapılan provası da nefesleri kesti. Haliç sahilinde kurulan platoda yapılan provada meydan muharebeleri ve bir annenin şehit olan oğlunun mezarını ziyareti canlandırıldı.

Nefeslerin tutularak izlendiği meydan muharebesi canlandırması büyük beğeni toplarken Türk askerleri, Anzakların göğüs göğse mücadelesi tüyleri diken diken etti. Sahnelerin neredeyse birebir uyarlandırıldığı canlandırma adeta Çanakkale savaşı bir kez daha bu kez Haliç’te yaşandı.
Çanakkale savaşında şehit düşen oğlunun mezarını ziyaret eden annenin şehidi ile diyalogu ise duygu dolun anları yaşatacak. Birebir yapılan canlandırmaların provası soğuk havaya rağmen oyuncuların performansı büyük beğeni topladı.

Bugün bir kısmı yapılan prova olarak yapılan canlandırmanın yarın tamamı Haliç sahilinde sahneye konulacak. Büyük ilgi toplaması beklenen Çanakkale savaşı canlandırmasında meydan muharebelerinin yanı sıra şehit mezarlarında yaşanan duygulu anlar, sıhhiye çadırları, askerlerin yatakhanelerdeki anıları da sahnelenecek.

İstanbullulara canlı bir film izleme imkanı sunacaklarını belirten projenin rehberi Bilal Tekcan, “Çanakkale savaşından anlatılacak çok hikaye bilinmesi gereken çok olay var. Burada sadece iki ordunun karşı karşıya getirme çalışmasını yapmadık. Bunun yanı sıra anzakların fütursuzca ve pervasızca hiçbir kural tanımadan savaştığını ama buna karşılık bizim askerlerimizin bir insanlık abidesi olduğunu ve savaşın bütün kurallarına uygun hareket ettiğini ve merhamet gösterdiğini de burada göstereceğiz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2013, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153