banner171

Çanakkale Şehitleri, Edirnekapı Şehitliği'nde Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde anma programı düzenlendi.

Çanakkale Şehitleri, Edirnekapı Şehitliği'nde Anıldı
 Programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda vatandaş, dua edip şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
''18 Mart Şehitleri Anma Günü'' dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen tören, kara, deniz, hava ve polis şehitleri anıldı. Edirnekapı Şehitliği'ndeki tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, 23. Motorize Piyade Komutanı Tümgeneral Mehmet Faruk Şengül, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gönül Alpaydın ve siyasi parti kuruluşların, şehitlikteki anıta çelenk koymalarıyla başladı.
Törende daha sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Bir manga askerin saygı atışı yapmasından sonra İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan 1 Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gönül Alpaydın da 18 Mart'ın Türk milletinin şehitlerini anma günü olduğunu hatırlatarak, şehitlerin unutulmayacağını kaydetti.
Törende daha sonra Vali Hüseyin Avni Mutlu anıt özel defterine, "Çanakkale'de kutsal değerleri uğruna var gücüyle savaşan aziz şehitlerimiz Çanakkale'nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederek milletimizin hürriyet, istiklal, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını dünyaya haykırdınız. Ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.
Hüseyin Avni Mutlu ve Ahmet Selamet ile beraberindekiler, daha sonra kara, deniz, hava ve polis şehitliğini gezerek şehitlerin mezarları başına karanfiller bıraktılar ve dua ettiler. Mutlu ve Selamet Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un da mezarında dua ederek karanfil bıraktı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2013, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153