banner171

Eyüp Film Geliştirme ve Girişimcilik Bürosu Film Çekiyor…

Eyüp Belediyesi’nin Türkiye'de bir 'ilk'e imza atarak İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliği ile hayata geçirdiği Eyüp Film Geliştirme ve Girişimcilik Bürosu (FİGEB) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Eyüp Film Geliştirme ve Girişimcilik Bürosu Film Çekiyor…

Eyüp Belediyesi'nin himayesinde 270 saatlik teorik sinema ve kısa film eğitiminin ardından kurmaca ve belgesel türünde film çekmeyi öğrenen FİGEB öğrencileri, aldıkları teorik eğitimleri sahada çektikleri filmlerle pekiştirirken, ortaya birbirinden güzel filmler çıkıyor.

Eyüp’ün manevi atmosferinin dışında hem tarihi hem de kültürel açıdan çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, klasik ve sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarının yanı sıra kültür-sanat projelerine de büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Türkiye'de bir 'ilk' olan FİGEB projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye'de bir 'ilk' olan bu proje ile 30 gönüllü öğrenciye tam 270 saat ücretsiz eğitim verip, daha sonra da yazdıkları senaryoları çekmeleri konusunda kendilerine teknik ve teorik destek verdiklerini kaydeden Başkan Kavuncu, “Hem ülkemiz sinema sektörüne destek olmak, hem de genç sinemacılara yeteneklerini göstermeleri konusunda imkan sağlamak istiyoruz. Bugün ortaya çıkan filmlere baktığımızda, ne kadar doğru bir işe imza attığımızı görmenin haklı mutluluğu içindeyiz''dedi. Başkan, FİGEB çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği müjdesini de verdi…

FİGEB Öğrencileri, Sahada…

Erdal Cindoruk Öğrencilerle Çekimde…

Eyüp Belediyesi Film Geliştirme ve Girişimcilik Bürosu’ndaki kurslara devam ederek Plato Meslek Yüksek Okulu’nda dersler alan öğrenciler, teorik bilgilerin ardından bir aydır sahada film ve belgesel çalışmaları yapıyorlar. FİGEB öğrencilerinin bugünkü çekim mekanı Eyüp Sultan idi… Eyüp’teki tarihi ve kültürel eserleri çeken öğrencilerin sonraki durağı ise Pierre Loti Tepesi oldu… Buradaki çekimlere oyuncu Erdal Cindoruk da katıldı… Cindoruk hem kamera önünde hem de arkasında öğrencilere çekimlerini yaparken destek oldu…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153