banner171

Eyüp, İstanbul Valisi Şahin'i Misafir Etti

Eyüp’te düzenlenen İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları toplantısında İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eyüp ilçesinde görevli yöneticilerle bir araya geldi

Eyüp, İstanbul Valisi Şahin'i Misafir Etti
Eyüp Belediyesi Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçe kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, kamu ve özel hastane temsilcileri, STK başkanları ile çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Her hafta farklı bir ilçede yöneticilerle ile bir araya gelen Vali Şahin, “İstanbul’da birçok alanda çalışmalarımız var. Bütün çalışma alanlarımız önemli. Herkes bulunduğu konumda hizmet anlamında çok önemli işler yapıyor. İstanbul’da güvenlik, kültür, spor, eğitim, tarım önemlidir. Deniziyle tabiatıyla İstanbul’un korunması ve gelecek nesillere bozulmadan aktarılabilmesi için çevreye duyarlı olmalıyız” diye konuştu.

Kaymakam Dölek ise, “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Eyüp Sultan Meydanı’nın genişletilmesi konusunda bir proje yaptık. Camiden kaymakamlık binasına kadar olan bölgeye geniş bir alan kazandırılacak. Alanın alt tarafına otopark ve tuvaletler yapılacak. Eyüp ilçesi için önemli bir meydan olacak. Belediye Başkanımızla birlikte proje üzerinde duruyoruz” şeklinde konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı Aydın da konuşmasında, Eyüp'ün sosyalleşmesi için göreve geldiğini belirterek, "1 buçuk yıldır çalıştığımız bir projemiz var, Eyüp tarihi merkez alan yönetimi çalışması diye adlandırdığımız çalışmamız bitti. Öncelikle Eyüp'te otopark sorunu merkezde çözülmesini planlıyoruz. Otoparktı, ulaşımdı ilçemiz için çok önemli olduğunu bildiğimiz ulaşım planı uygulamasını hedefliyoruz. Kentsel tasarım diye bir projemiz var. Bina cepheleri, sokak dokuları ve zeminleri hatta dükkan tabelalarına kadar dokuya uygun kurumsal kimlik oluşturarak dükkanların işine göre kurumsal logoları ve kimliği olacak. Büyükşehir Belediyesi ile beraber Eyüpümüzün dokusunu bozmadan çalışmamız devam ediyor. Eyüp ilçemizde yapılacak proje ve çalışmalar sonucunda iş imkanların daha çok artması ve verimli olması ilçemize gelen turizm ve vatandaşlarımız konaklama noktasında sıkıntı çekmeyerek yeni alanlarda açılacak oteller ile ilçemizde rahatlıkla kalabilecekler" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153