banner171

Eyüp Sultan’da Hac ve Umre Fuarı!

Hac, Umre ve İnanç Turizmi Fuarı, İstanbul Feshane Uluslararası Fuar ve Kültür Merkezi’nde açıldı. Aktif Fuarcılık’ın 4’üncü kez organize ettiği fuar, yoğun kış şartlarına rağmen oldukça büyük ilgi gördü.

Eyüp Sultan’da Hac ve Umre Fuarı!
 Fuarın açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak,  İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Eyüp İlçe Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Kabe-Şerif’in Baş Müezzini Ahmad Yunis Khojah ve yardımcısı Basem Hamdan Allehyani katıldı.


Kabe-Şerif’in Baş Müezzini Ahmad Yunis Khojah ve yardımcısı Basem Hamdan Allehyani’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılan fuarda ülkenin dört bir yanından gelen Hac-Umre organizasyonu yapan firmalar stant açtı.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, açılışta yaptığı konuşmada, “Güzel bir vesile ile toplandığımız bu organizasyonda, Eyüp Sultan Hazretleri’nin huzurunda bütün konukları ayrı ayrı selamlıyorum.   Yolculukların en güzeli Allah yoluna çıkılan yoldur.  Hac böyle bir yolculuktur.  Bütün yolların bitmesi arzu edilir de hac yolculuğunun bitmesi hiçbir zaman istenmez. Umre de aynı niteliktedir. Bu hac yoluculuğunu kolaylaştıran firmalara teşekkür ediyorum.  Bereketli bir fuar olmasını diliyorum “ dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Vali Mutlu ve yanındaki heyet stantları tek tek gezdi. Eyüp Belediyesi’nin de standını gezen Vali Mutlu Şeker Hayat Atölyesi atölyesine devam eden Down sendromlu ve mental gençlerin yaptığı el ürünü hediyelik eşyaları inceledi. Vali Mutlu, Şeker Hayat Atölyesi öğrencilerini en kısa zamanda ziyaret edeceğini belirterek diğer stantları gezdi. 
Fuarın en ilginç ürünlerinin  yer aldığı stantta Vali’le, Dijital Hac Rehberi olan Hac Player hediye edildi. 

 Kabe-Şerif’in Baş Müezzini Ahmad Yunis Khojah ve yardımcısı Basem Hamdan Allehyani üç gün boyunca fuarda Ezan-ı Muhammedi ve Kuran ziyafeti verecek, Kabe’deki manevi havayı bir nebze de olsa ziyaretçilerin solumasına katkıda bulunacaklar. Bu sene dördüncüsü düzenlenen Hac, Umre ve İnanç Turizmi Fuarı’nda ziyaretçiler, Hac ve Umre seyahati ile ilgili hizmet sunan tüm sektör ve kurumlarla görüşerek bilgi sahibi olma şansını yakalayacak, hac ve umre ziyaretiyle ilgili eşyaları alabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2012, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153