banner171

Eyüp'te Haydi Çocuklar Namaza Kampanyasının Finali Yapıldı.

Eyüp Kaymakamlığı, Eyüp İlçe Müftülüğü ve Eyüp Kastamonu Dayanışma Derneği (Kas-Der), çocuklara camileri sevdirme ve namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattıkları "Haydi Çocuklar Namaza" kampanyasında umreye gitmeye hak kazanan çocuklara ödülleri verildi.

Eyüp'te Haydi Çocuklar Namaza Kampanyasının Finali Yapıldı.

Eyüp Kaymakamlığı ve Eyüp İlçe Müftülüğü’nün de desteklediği kampanyanın ödül töreninde evsahipliğini,  Kas-Der Eyüp Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Nişanca Mahallesi Muhtarı Enis Güven yaptı… Törende ayrıca  Yaz Kuran Kursları Final Programı da düzenlendi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan,  kampanyanın sporsorlarından Fadıl Akgündüz, Ali Menekşe ve Eyüplülerin katıldığı törende, dereceye giren çocuklara umre seyahati,  cep telefonu ve bilgisayar hediye edildi.

Kampanya süresince ilçelerindeki camide en çok vakit namazına katılan çocuklardan dereceye girenlerin ödüllerini, Ak Parti Milletvekili İstanbul Milletvekili Haldun Ertürk, Kaymakam Osman Kaymak, Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Müftü Muammer Ayan verdi. 

Kas-Der Eyüp Şubesi Başkanı Enis Güven, kampanyanın çocukları camiye alıştırmak, dini ve ahlaki eğitim almalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Kas-Der Eyüp Şubesi Başkanı Enis Güven, kampanyanın çocukları camiye alıştırmak, dini ve ahlaki eğitim almalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi. 

Asıl Mimarlarımız İmamlarımız ve Çocuklarımız

Eyüp Sultan Kur'an Kursu öğrencilerinden Serkan Boz'un Kur'ân-ı Kerim tilaveti okuduğu programda mehteran takımı marşlar seslendirdi. 

276 Birincisi Olan Kampanya

1 Temmuz ve 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanyaya beklenilenin çok üstünde katılım sağlandı. Eyüplü çocuklar vakit namazları için ilçede bulunan toplam 106 caminin yolunu tuttu. Kimi aileleriyle camilerde oldu kimi arkadaşlarıyla. Cami imamları ise 40 gün boyunca camilere gelen çocuklara kuponlar verdi. Kampanya sonucunda 2700'ü aşkın çocuk vakit namazlarını camilerde cemaatle kıldı. Bu çocukların 276'sı 40 gün boyunca tüm vakitlerde camide oldu.

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da, “Bu projeyi hayırseverlere sunduğumuzda beklentimizin üzerinde destek bulduk. Camilerin birer eğitim kurumu olarak da kullanılması lazım. Camilerin sadece yaşlıların gittiği yerler olmaktan çıkartılarak çocukların ve özellikle de gençlerin gittiği yerler haline getirmeliyiz “ dedi.


Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2012, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153