banner171

Mehmet Akif Ersoy Kabri Başında Anıldı…

İstiklal Marşı'nın Yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 76. yıldönümünde kabri başında anıldı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, Burdur’dan getirdikleri toprağı Ersoy’un kabrine serpti.

Mehmet Akif Ersoy Kabri Başında Anıldı…

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi işbirliğiyle Edirnekapı Şehitliği’ndeki kabri başında anıldı. Anma törenine İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp İlçe Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Mehmet Akif Ersoy’un torunları Selma Argon- Ayten Ersoy, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler şiirler okudu. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Akif gibi bir ortak paydası, ortak değeri olan bir millet asla mahzun olmaz, asla sırtı yere gelmez. Biz okullarımızda eğer çocuklarımıza örnek bir şahsiyet olarak Akif’in değerlerini, onun milli, manevi değerlerini  versek bu bile bizim için yeterlidir” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un torunları Selma Argon hüzünlü ve mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu “Hem üzüntüyü hem de mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Dedemizin unutulmaması, onun ismine layık bir nesil yetiştiği ve gönüllerde yaşatıldığı için mutluyuz. Hepsinin ruhu şad olsun.”

Törende daha sonra Dr. Mustafa Saatçı, Burdur’dan getirdikleri toprağı Mehmet Akif Ersoy’un kabrine serpti. Akif’in mezarına çelenklerin bırakıldığı tören dualar okunması ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2012, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153