banner171

Nevruz’a Eyüp’te Muhteşem Kutlama

Türk Dünyası, Eyüp Belediyesi’nin 4. Nevruz Şenliği’nde biraraya buluştu.

Nevruz’a Eyüp’te Muhteşem Kutlama
Eyüp Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Şenliğe, dünyanın dört bir yanından ülkeler, birbirinden renkli etkinliklerle katıldı.
 
Baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen Nevruz, bu sene de Eyüp Sultan’da, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı’nın katkılarıyla kutlandı. 
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve birçok Orta Asya ülkesinin belediye başkanlarının katıldığı Nevruz kutlama programı, 17 Mart Pazar günü saat 14:00’de Eyüp Belediyesi Yeni Nikah Sarayı’nda yapıldı. 
4. Nevruz Şenliği, Eyüp Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı. Türk dünyası ülkelerinin kültür grupları program öncesinde düzenlenen ateş yakma ve demir dövme seremonisine katıldılar. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve protokol, ateş üzerinden atlayarak demir dövdüler… Türk dünyası gösteri ekiplerinin ateş çevresinde yaptıkları renkli danslar konukların büyük beğenisini topladı. 
Türk dünyası ülkelerinin halk dansları gösterileri ve müzik gruplarının konserleriyle devam eden programda evsahipliğini Eyüp Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Kavuncu üstlendi.  Eyüp Belediyesi 4. Nevruz Şenliği’ne, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Türksoy Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş, Eyüp Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Demir, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Kenan Süzgün, Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu Chang Zhan Qingm Yang, Gürcistan heyeti, Çin Halk Cumhuriyeti heyeti, Eyüp protokolü, siyasi partilerin Eyüp Teşkilat Başkanları ve  Eyüplüler katıldı. 
Nevruz kutlama programına katılan konuklara geleneksel Nevruz yemekleri ikram edildi. 
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye Altay (RF), Başkurdistan (RF), Gagavuz Yeri (Moldova), Hakas (RF), Saha-Yakut (RF), Tataristan (RF), Tıva (RF), Bosna-Hersek, Çuvaşistan (RF), Dağıstan (RF), Kalmık (RF), Kırım (Ukrayna), Irak Kerkük Türkmenleri , Sincan Uygur Özerk Bölgesi (Çin), Tajikistan halk dansları ve müzik gruplarının renkli gösterileriyle Nevruz büyük bir coşkuyla kutlanmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2013, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153