banner171

GAZİOSMANPAŞA SİYASETİNDE KÜÇÜKKÖY ETKİSİ

GAZİOSMANPAŞA SİYASETİNDE  KÜÇÜKKÖY ETKİSİ

 

Mahalleler

Akparti

CHP

Barbaros

69,9

13,6

Fevzi Çakmak

65,9

16,8

Karadeniz

68,3

13,7

Hürriyet

58,0

23,5

Kazım karabekir

69,5

9,9

Şemsipaşa

57,7

24,9

Yenimah

60,3

17,1

Küçükköy Ortalama

64,2

17,1

 

 

Ak partinin Gaziosmanpaşa’daki kesin zaferinin sebeplerini arayanlara yukarıdaki tabloya göz atmalarını öneririm. Tabloya baktığınızda Ak parti siyasetindeki küçük köy etkisini görebilirsiniz. Uzun zamandır Gaziosmanpaşa siyasetinde olan küçük köylülerin etkisi, ilçe bölündükten sonra da artarak devam ediyor. Ak parti kuruluşundan buyana her zaman küçük köyden çok ciddi destek almıştır, karşılığında ise Ak partinin önemli kademelerinde her zaman küçük köy etkisi görülmüştür.

 

Gaziosmanpaşa Belediye başkanı  Dr. Erhan Erol’un,  Eski belediye  başkanı ve milletvekili Recep Koral’ın, Sultangazi belediye başkanı Cahit Altunay’ın, Ak parti Gaziosmanpaşa ilçe başkanı  İsmail Ergüneş’in, Eski belediye başkanları Ferşat Terzioğlu’nun, Sadullah Ata’nın, Rahmetli Mustafa Yeşil’in, Kurucu ilçe başkanı Yavuz Subaşı’nın, hatta ve hatta Ak parti İstanbul il başkanı Aziz Babuşçu’nun küçükköylü olması bir tesadüf olmasa gerek.Doğru bir strateji ile tüm yöneticiler neredeyse en çok oy alınan bölgeden çıkmış.

 

Ana muhalefet partisi olan CHP ise geç kalmasına rağmen doğruyu görerek bir başka küçükköylü olan Müjdat Gürbüz’ü ilçe başkanı olarak atadı. Müjdat beyin iddialı olmasına rağmen kendi evinde istediği oyu alabildiğini düşünmüyorum.

 

Gaziosmanpaşa’da siyaset kurgulayanların bundan böyle Küçükköy etkisini göz önüne almasının gerekli olduğunu düşünüyorum ve görünen o ki Gaziosmanpaşa merkezin etkisi gün geçtikçe azalacak.



 


YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153