banner171

“Avrupa Konutları Tem Türk Müziği topluluğu“Eyüp’te konser verdi

“Avrupa Konutları Tem Türk Müziği topluluğu Eyüp Yeşilpınar Kültür Merkezi'nde konser verdi.

“Avrupa Konutları Tem Türk Müziği topluluğu“Eyüp’te konser verdi
 “Avrupa Konutları Tem Türk Müziği topluluğu " Neveser Kökdeş eserlerleri ile " 25 Nisan 2014 tarihinde Eyüp Yeşilpınar Kültür Merkezi’nde konser düzenledi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın da katılımıyla gerçekleşen konser, pek çok öğretim üyesi, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla büyük bir coşkuyla ile izlendi.

İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilim Bölümü’nde Öğretim Üyeliği yapan ve 2013 yılında Avrupa Konutları Tem Türk Müziği Korosunu çalıştıran Sanat Yönetmeni  Levet Güler‘in yönetiminde gerçekleşti. 
İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde ;Hicazkar ,Kürdi ,Nihavend şarkılarını şahane ses ve yorumları ile birlikte birbirinden güzel enstrümental ve solo dinletilerini sundular.

Konserin ikinci bölümünde; Avrupa Konutları Tem Türk Müziği Korosunun beraber sahne alarak sunduğu dinletide Sultan-ı Yegah ,Kürdi ,Nihavend şarkılarla unutulmaz anlar yaşandı.Birbirinden güzel eserlerden icra edildiği bölümde Kanuni Hacı Arif,İsmail Dede Efendi,Cevdet Çağla Bimen Sen,Selahaddin İçli,Refik Fesan gibi Anadolu’nun dört bir tarafından sentezlenen tanınmış eserlere yer verilerek muhteşem performanslarıyla izleyicilere müzik ziyafeti sundular.
Sesiyle davetlilerden alkış yağmuru alan solist  Ertuğrul Uysan Neveser Kökdeş eserlerinden “Sevmek Seni Bir Suç ise Affet Günahımı Ey Sevgili” şarkısı ile geceye renk kattı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153